Beefcake!
2006-10-05, 20:41
Kladdkaka med choklad och apelsin
- Nästan laktosfri
http://www.zneakers.no/david/mat/chokladkaka.jpg
Näringsinnehåll för hela kakan:
93 g protein
36 g kolhydrater
14 g fett
Så en 1/4 blir ca:
23 g protein
9 g kolhydrater
4 g fett
= ca 170 kcal
Ingredienser:
5 äggvitor
1 ägg-gula
3 msk sötningsmedel
250 g keso (lätt)
1 dl havregryn
35 g whey med chokladsmak
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 msk kakao
1/2 apelsin
en skvätt soyamjölk (eller vanlig mjölk...)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa keson i en skål för sig med en mixer eller med en stavmixer.
3. Blanda ihop ägg, havregryn, sötningsmedel, vaniljsocker, kanel, kakao, bakpulver.
4. Blanda sen ned keson i detta. Häll i lite mjölk om konsistensen blir för degig.
5. Riv skalet från apelsinen och blanda i, pressa sen i saften.
6. Häll upp i en smord bakform, och ställ in i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt kallna och stelna en halvtimme.
Servera sen med f.ex. lite lätt-kesella vispat med lite vaniljsocker, lite rismjölk med vaniljsmak (eller vanlig mjölk), lite sötningsmedel och kanske smaksätt med lime eller citronsaft, alt. fun light av valfri smak. Proteinrikt och fettsnålt. (Detta är för övrigt väldigt gott på f.ex. jordgubbar, istället för grädde.)
D :eating:
- Nästan laktosfri
http://www.zneakers.no/david/mat/chokladkaka.jpg
Näringsinnehåll för hela kakan:
93 g protein
36 g kolhydrater
14 g fett
Så en 1/4 blir ca:
23 g protein
9 g kolhydrater
4 g fett
= ca 170 kcal
Ingredienser:
5 äggvitor
1 ägg-gula
3 msk sötningsmedel
250 g keso (lätt)
1 dl havregryn
35 g whey med chokladsmak
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 msk kakao
1/2 apelsin
en skvätt soyamjölk (eller vanlig mjölk...)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa keson i en skål för sig med en mixer eller med en stavmixer.
3. Blanda ihop ägg, havregryn, sötningsmedel, vaniljsocker, kanel, kakao, bakpulver.
4. Blanda sen ned keson i detta. Häll i lite mjölk om konsistensen blir för degig.
5. Riv skalet från apelsinen och blanda i, pressa sen i saften.
6. Häll upp i en smord bakform, och ställ in i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt kallna och stelna en halvtimme.
Servera sen med f.ex. lite lätt-kesella vispat med lite vaniljsocker, lite rismjölk med vaniljsmak (eller vanlig mjölk), lite sötningsmedel och kanske smaksätt med lime eller citronsaft, alt. fun light av valfri smak. Proteinrikt och fettsnålt. (Detta är för övrigt väldigt gott på f.ex. jordgubbar, istället för grädde.)
D :eating: