handdator

Visa fullständig version : Panerad fisk


tomccc
2006-10-02, 20:32
Jag undrar varför det normalt brukar sägas att panerad fisk är onyttigt. Om man enkelpanerar fisk utan vetemjöl med bara ströbröd och steker i olja borde det väll vara lugnt. Fisk är väll bra, varför inte när den är panerad?

Kaboffastar
2006-10-02, 20:36
ofta så smetas fisken in med ströbröd på båda sidor och ströbröd suger fett så IN i norden.

I restaurangvärlden brukar man säga att "är det någon gång du inte ska snåla på fettet så är det när du har panerade livsmedel"

resultatet blir oftast skit utan hyffsat mkt fett.

Har jag belägg för det jag skriver? Jag har 3 års bortkastat hotell och restaurangutbildning bakom mig :cool:

Edit : stor anledning till att man använder mkt fett är ju såklart pga att fisken i det här fallet fastnar i pannan väldigt lätt.

Baha
2006-10-02, 20:40
kör du sådan panering så kan den ju inte suga åt sig mer olja än det du har i pannan så det går ju att panera och göra det relativt magert omd et sen är ngn smaksensation det vet jag inte.

Naggande go!
2006-10-03, 08:53
Annars kan man ju alltid tillaga i ugnen på smörpapper utan fett tillsatt. Funkar finers tycker jag!