handdator

Visa fullständig version : Ensam hemma.


Nithian
2006-08-30, 17:07
Är 15 och ska vara ensam hemma i 2 veckor! Har flera kilo kyckling att leva på, men stekt kyckling + potatis kommer nog bli ganska segt efter ett tag. Finns det något sätt att variera utan att dra i för mycket kolhydrater/fett?
*popcorn*

Brooklyn
2006-08-30, 17:11
kycklingwok är lätt + gott...

King Grub
2006-08-30, 17:55
Gå till biblioteket och låna en vanlig kokbok.

Yankeee
2006-08-30, 17:57
http://www.google.se/search?q=recept&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:sv-SE:official

Wennerberg
2006-08-30, 18:19
man kan väl laga kyckling på lika många sätt som det finns kycklingar

3eo
2006-08-31, 18:02
www.arla.se finns massa bra recept
www.tasteline.com

www.google.se :)

Wikner89
2006-09-27, 20:02
jag vet hur du känner dig så jag ska ge dig ett tips....

1 Kyckling filé
1 Lime
Lite olja
Lite krydder som du gillar

Lägg kycklingen i en platspåse och pressa i limen. Ha på en skvätt olija och lite kryddor som du gillar, citron peppar passar bra. Låt kycklingen dra i blandningen i ca 10 minuter sedan lägger du den i en ugnssäker form. Krydda lite mer med t.ex salt och vitlöks krydda. Låt stå i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.

Tillbehör:
1 dl parboiled ris
en halv gul lök
en kött buljongtärning
en färsk champinion

Hacka löken och champinionen och fräs det i smör tillsammans med riset.
Häll på vatten och koka det som vanligt ris. Ha i buljong tärningen när vattnet kokar.

Bon Apetité

Nithian
2006-10-03, 08:01
jag vet hur du känner dig så jag ska ge dig ett tips....

1 Kyckling filé
1 Lime
Lite olja
Lite krydder som du gillar

Lägg kycklingen i en platspåse och pressa i limen. Ha på en skvätt olija och lite kryddor som du gillar, citron peppar passar bra. Låt kycklingen dra i blandningen i ca 10 minuter sedan lägger du den i en ugnssäker form. Krydda lite mer med t.ex salt och vitlöks krydda. Låt stå i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.

Tillbehör:
1 dl parboiled ris
en halv gul lök
en kött buljongtärning
en färsk champinion

Hacka löken och champinionen och fräs det i smör tillsammans med riset.
Häll på vatten och koka det som vanligt ris. Ha i buljong tärningen när vattnet kokar.

Bon Apetité


Mor lagade detta idag, smakade gott :)