Cartwright
2002-12-28, 13:13
Över julen har jag lagt märke till en detalj som motsäger det jag har lärt mig om GI och blodsocker. Eftersom kostdisciplinen har sjunkit något under julhelgen har det hänt att jag har skippat måltider här och där, och istället satt i mig nyttigheter som cola och godis.
Det underliga allt socker verkar stabilisera min blodsockernivå mycket bättre än vanlig mat. Om jag äter en måltid bestående av t.ex. kyckling och ris/pasta, så känner jag av ett blodsockerfall inom tre timmar efteråt. Men efter en burk cola och en påse Ahlgrens står jag mig mycket längre än så. Knasigt.
Kan detta hänga ihop med insulinkänsligheten? Är det så att mitt blodsocker aldrig stiger tillräckligt mycket efter en "vanlig" måltid med långsamma kolhydrater? Någon som känner igen sig?
Det underliga allt socker verkar stabilisera min blodsockernivå mycket bättre än vanlig mat. Om jag äter en måltid bestående av t.ex. kyckling och ris/pasta, så känner jag av ett blodsockerfall inom tre timmar efteråt. Men efter en burk cola och en påse Ahlgrens står jag mig mycket längre än så. Knasigt.
Kan detta hänga ihop med insulinkänsligheten? Är det så att mitt blodsocker aldrig stiger tillräckligt mycket efter en "vanlig" måltid med långsamma kolhydrater? Någon som känner igen sig?