Visa fullständig version : Omelett på äggvitor?
...does it work? Och hur smakar det?
Skälet till det är att få bort fettet - ja, jag har lite fettfobi men jag får i mig så det räcker. Fettet i äggulan är ju dessutom i majoritet n-9 fett.
Tänkte att omeletten blir lite fettsnålare och balanserad om jag tar bort äggulorna. Fett tillkommer ju ändå när jag steker i olivoljan. Vad sägs?
Cerberus
2006-07-09, 18:04
blanda i ett helt ägg bland alla äggvitor, det gör jag som kompromiss. Hade för mig att fettsammansättningen i ägg var hälsosam?
userfriendly
2006-07-09, 18:05
omelett på äggvita är gott och mättande! (med krydda)
Att göra på bara äggvitor funkar bra och smakar helt ok.
Men det gör inget att ta med en äggula :)
Cerberus
2006-07-09, 18:07
Det blir högre BV(biologiskt värde) på proteinet också om man kör på hela ägg vilket inte är helt fel i byggarsyfte.
Cerberus
2006-07-09, 18:15
Jämförelse.
Äggomelett
http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c201u.html
BV : 136
vs
Torkade äggvitor(fråga mig inte hur det smakar)
http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c202Y.html
BV: 125
Jättestor skillnad alltså :D lol
Ekologiska ägg innehåller omega-3. Skippa inte äggulan helt. Minska bara antal gulor och öka äggvitor. Köp eko-ägg!
blanda i ett helt ägg bland alla äggvitor, det gör jag som kompromiss. Hade för mig att fettsammansättningen i ägg var hälsosam?Ptja, enligt SLV (Livsmedelsverket, in case you didn't know..) är det till största del oljefett (Omega 9) och Palmitinsyra.
Tack för svaren, ska testa göra en ny omelett imorn till lunch ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.