Visa fullständig version : Sill
mistermr
2006-06-24, 09:32
Bu när det är midsommar och jag gillar fisk i allmänhet, hur är det med sill avseende på näringsvärde bla proteinsammansättning och då avser jag både inlagd sill, löksill mm som man köper färdig på burk och vanliga sill eller strömmingfiléer som man själv kan köpa och steka?
ursäkta om frågan varit uppe innan.
mvh
Vesseldahl
2006-06-24, 09:52
Matjesill ger 16,5 gr protein / 100 gram
Strömming ger 16,2 protein / 100 gram
Ett tips: sök i livsmedelsverkets databas
http://www.slv.se/templates/LDB_Search.aspx?id=6242
mistermr
2006-06-24, 09:54
Matjesill ger 16,5 gr protein / 100 gram
Strömming ger 16,2 protein / 100 gram
Ett tips: sök i livsmedelsverkets databas
http://www.slv.se/templates/LDB_Search.aspx?id=6242
Tack!
Men hur är det med sockerinnehållet i färdig produkt dvs direkt från burk eller glaskärl?
mvh
Vesseldahl
2006-06-24, 09:58
Vet ej. Äter inte sill från burk eller flaskkärl.
Vad står på innehållsförteckningen?
mistermr
2006-06-24, 10:59
Vet ej. Äter inte sill från burk eller flaskkärl.
Vad står på innehållsförteckningen?
Vet ej, har aldrig testat innan, tänkte testa som alternativ till makrill, är det ngn bra idé?
mvh
King Grub
2006-06-24, 11:22
Men hur är det med sockerinnehållet i färdig produkt dvs direkt från burk eller glaskärl?
Tänker du dricka lagen?
BigForre
2006-06-24, 11:28
Tänker du dricka lagen?
Blir ju en del om man äter t.ex. senapsill, dock blir det ju alltid en del kladd över. Men borde ju generellt bli lite nyttigare med löksill eller liknande, dock bryr jag mig måttligt ;)
mistermr
2006-06-24, 11:34
Tänker du dricka lagen?
Absolut inte, men jag tänkte byta ut makrillen då och då med inlagd sill på morgonen. Sedan tänkte jag mig stekt sill eller strömming till lunch då och då. Det är ju gött, men min fråga gällde nyttigheten.
mvh
King Grub
2006-06-24, 11:36
Absolut inte
Då behöver du nog inte tänka på sockret...
mistermr
2006-06-24, 11:39
Då behöver du nog inte tänka på sockret...
Okej tack!
Sill :eating: here I come!
mvh
Då behöver du nog inte tänka på sockret...
Det trodde jag också, sedan kollade jag på en ABBA burk igår där det stod:
Näringsvärde per 100 g utan lag:
Energi: 900 210
Protein: 10
Kolhydrat: 16
Fett: 12
( Är samma värde +/- 1 procentenhet på alla ABBAs olika varianter, utom en där carbsen ligger på 21% )
Är det helt enkelt så mycket kolhydrater i sill eller har så pass mycket lag ( med socker ) sugits upp i bitarna?
Jag funderar oxå på sockret - sugs det upp, nån som vet...eller är det bara lagen som har socker??
Fisk är nyttigt, att man smaksätter fisken på olika sätt (sockerlag, tomatsås osv) gör det möjligtvis endast marginellt onyttigare. Det är fortfarande hälsokost.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.