Jense
2006-06-01, 16:10
fransk husmanskost, nöttköttsgryta
Boef á la gardiane:
6 personer, tar ungifär 1timme och 45 minuter att göra.
ca 1kg nötkött av benfri fransyska eller högrev
smör eller margarin
2tsk salt
2 kryddmått svartpeppar
4 tomater
4 gula lökar
1 pressad vitlöksklyfta
2 lagerblad
1 kvist timjan
3-4 persiljekvistar
2½-3dl rött eller torrt vitt vin
10-12 svarta oliver
1. skär köttet i tärningar. Bryn dem i lite fett i en stekpanna. lägg över i en gryta. Salta och peppra.
2. Skålla och flå tomaterna. Skär dem i klyftor. Skala och hacka löken. Fräs den och vitlöken i lite fett.
3. lägg lök, tomater och övriga ingredienser utom oliverna i grytan. koka sakta under lock i 1 timme och 20 minuter. men tillsätt de delade oliverna efter 1 timme.
Servera med kokt potatis eller ris
Boef á la gardiane:
6 personer, tar ungifär 1timme och 45 minuter att göra.
ca 1kg nötkött av benfri fransyska eller högrev
smör eller margarin
2tsk salt
2 kryddmått svartpeppar
4 tomater
4 gula lökar
1 pressad vitlöksklyfta
2 lagerblad
1 kvist timjan
3-4 persiljekvistar
2½-3dl rött eller torrt vitt vin
10-12 svarta oliver
1. skär köttet i tärningar. Bryn dem i lite fett i en stekpanna. lägg över i en gryta. Salta och peppra.
2. Skålla och flå tomaterna. Skär dem i klyftor. Skala och hacka löken. Fräs den och vitlöken i lite fett.
3. lägg lök, tomater och övriga ingredienser utom oliverna i grytan. koka sakta under lock i 1 timme och 20 minuter. men tillsätt de delade oliverna efter 1 timme.
Servera med kokt potatis eller ris