handdator

Visa fullständig version : Tips från det franska köket.


Jense
2006-06-01, 16:10
fransk husmanskost, nöttköttsgryta
Boef á la gardiane:

6 personer, tar ungifär 1timme och 45 minuter att göra.

ca 1kg nötkött av benfri fransyska eller högrev
smör eller margarin
2tsk salt
2 kryddmått svartpeppar
4 tomater
4 gula lökar
1 pressad vitlöksklyfta
2 lagerblad
1 kvist timjan
3-4 persiljekvistar
2½-3dl rött eller torrt vitt vin
10-12 svarta oliver

1. skär köttet i tärningar. Bryn dem i lite fett i en stekpanna. lägg över i en gryta. Salta och peppra.
2. Skålla och flå tomaterna. Skär dem i klyftor. Skala och hacka löken. Fräs den och vitlöken i lite fett.
3. lägg lök, tomater och övriga ingredienser utom oliverna i grytan. koka sakta under lock i 1 timme och 20 minuter. men tillsätt de delade oliverna efter 1 timme.

Servera med kokt potatis eller ris

3eo
2006-06-03, 08:34
Låter riktigt gott. Nästa ggn det är extrapris på nötkött i bit så får det nog bli denna gryta =)

Fed up
2006-06-03, 19:28
fransk husmanskost, nöttköttsgryta
Boef á la gardiane:

6 personer, tar ungifär 1timme och 45 minuter att göra.

ca 1kg nötkött av benfri fransyska eller högrev
smör eller margarin
2tsk salt
2 kryddmått svartpeppar
4 tomater
4 gula lökar
1 pressad vitlöksklyfta
2 lagerblad
1 kvist timjan
3-4 persiljekvistar
2½-3dl rött eller torrt vitt vin
10-12 svarta oliver

1. skär köttet i tärningar. Bryn dem i lite fett i en stekpanna. lägg över i en gryta. Salta och peppra.
2. Skålla och flå tomaterna. Skär dem i klyftor. Skala och hacka löken. Fräs den och vitlöken i lite fett.
3. lägg lök, tomater och övriga ingredienser utom oliverna i grytan. koka sakta under lock i 1 timme och 20 minuter. men tillsätt de delade oliverna efter 1 timme.

Servera med kokt potatis eller ris


Var Barbara på besök, eller vadan denna festmåltid?

Jense
2006-06-04, 02:49
det där är husmanskost klura. Fransk husmanskost

Inzza
2006-06-04, 02:55
fan drack nåpgot´franskt idag, hette typ gobe elller nåt...fattade nada,smakade äckligtiaf.

bear.flowertwig
2006-06-11, 22:55
Provat. Lät det koka äääännu lite längre så blev det helt löjligt mört och gott. Usch, blir hungrig igen bara jag tänker på det...

Tack för receptet Jense. Du är en riktig hemmakille du, kommer både med goda recept och kan öppna konservburkarna själv.

michael
2006-06-12, 00:18
1kg nötkött på 6 pers? HAH!
Jag äter pasta ala bolognese med 500g nötfärs i en måltid.

Jense
2006-06-12, 05:43
1kg nötkött på 6 pers? HAH!
Jag äter pasta ala bolognese med 500g nötfärs i en måltid.


vad manlig du är. 6 normala personer.