Visa fullständig version : Protein vs värme
Nån som vet om värme har nån negativ verkan på proteinpulver,just vid matlagning... Om du t ex bakar muffins,eller rör ner lite proteinpulver i gröten. Om fallet är så,hur mycket sämre blir det och vid vilka temperaturer?
Du har en bra indikator i brunfärgning !
Det är proteinet som ger brun färg i brödskorpan, alltså har en del aminosyror ( eg lysin ) förstörts.
Det är bättre att äta skivor av helt bröd än små frallor.
Samma sak sker på köttbiten eller ägget i stekpannan.Steker man försiktigt får man mer intakt protein i sig men mindre smak.
I grötkastrullen blir inte temperaturen så hög att proteinet tar stryk.
Muffins ? Satsa på svag gyllenbrun färg där, men jag tror att botten mot plåten blir fortast svart.
Tack för svaret Sverker... :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.