Visa fullständig version : hjälp med det här fattar inte..
fiberikad havregryn..
Näringsvärdesdeklaration per 100 gram
Energivärde 1350 kJ
Energivärde 320 kcal
Protein 13 g
Kolhydrat 50 g
- varav sockerarter 1,3 g
Fett 7,0 g
1port. gröt = 40g gryn + 2 dl mjölk =200kcal
prot 12g
kolh. 30g
fett 4g
sen så står det också
1 portion = 1 dl gryn + 2,5dl vatten + 0,5krm salt = ??
innehåller den här portionen 320kcal då eller? eftersom att det e 100g gryn
1 portion = 1 dl gryn + 2,5dl vatten + 0,5krm salt = ??
innehåller den här portionen 320kcal då eller? eftersom att det e 100g gryn
1 portion = 1 dl gryn = 40g gryn får jag det till. Och den portionen innehåller 128 kcal, utan mjölk då.
vad är en portion gryn.. 1dl = 100g eller 40g?????
Brooklyn
2006-05-21, 21:28
vad är en portion gryn.. 1dl = 100g eller 40g?????
en "portion" är som sagt 1dl, 1dl->~40g.
tack båda två för svaren :thumbup:
King Grub
2006-05-22, 05:46
Och det är tillverkarens åsikt om vad en portion är. Det är inte säkert att den överensstämmer med din åsikt. Då får du väga din egen portion och beräkna energiinnehållet.
ok ska börja göra det då..
tänkte fråga kan man byta ut fullkornsprodukter pasta etc. mot fiberikad havregryn eller är det ingen bra idé?
King Grub
2006-05-22, 06:29
Havre är både näringsrikare och nyttigare än vete.
Variation är det bästa.
då blir det havregryn med tonfisk nu..ska prova *flex*
Absinteh
2006-05-22, 16:16
Hur ligger havre som en kolhyratskälla, okokt? Kan man äta det okokt med gott samvete?
2. Hur står sig gröt mot tex pasta som kolhydratskälla till tex middag eller lunch?
Hur ligger havre som en kolhyratskälla, okokt? Kan man äta det okokt med gott samvete?
2. Hur står sig gröt mot tex pasta som kolhydratskälla till tex middag eller lunch?
,läs i tråden: post 8
Absinteh
2006-05-22, 16:25
Även okokt då alltså?
Även okokt då alltså?
Kan inte tänka mig att det händer så mycket när man kokar (obs! vet inte), men ät havre från butik, inte direkt från åkern, den är nämligen ångpreparerad...
King Grub
2006-05-22, 16:30
Det är ingen skillnad näringsmässigt på havregryn som dom är eller kokta till gröt. Skillnaden är vatten.
Absinteh
2006-05-22, 17:04
Kanske svårt att känna när man inte bör äta mer om det är okokta?
Du blir inte så bra i magen av för mkt "okokt" havregryn.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.