Visa fullständig version : Ersätta maizena(i redning) med vad?
bear.flowertwig
2006-05-19, 20:01
Det borde väl funka med potatismjöl eller vetemjöl? Nån som är att föredra framför den andra? Ska göra en kycklingwok m sweet chili, cashew, wokgrönsaker.
På potatismjölet står det att det inte går att frysa potatismjöl och att det inte bör koka upp(vilket jag tänkt). Nähä... och vad händer då? :confused:
Det borde väl funka med potatismjöl eller vetemjöl? Nån som är att föredra framför den andra? Ska göra en kycklingwok m sweet chili, cashew, wokgrönsaker.
På potatismjölet står det att det inte går att frysa potatismjöl och att det inte bör koka upp(vilket jag tänkt). Nähä... och vad händer då? :confused:
Nog kan du koka potatismjöl allt, men det blir inte, som vetemjöl, bättre ju längre du håller på. Den typen av stärkelse som både majs- och potatismjöl utgör kan du ersätta mot arrowrot om det bara är lite krämfast såsighet du söker. En klassisker i det kinesiska köket.
Det vanliga är att du wokar med en aning socker (sweet chilli eller hoi-sin) mot slutet i pannan. Sockret karamelliserar och vätskan binds successivt ju längre du kokar den.
Enklaste receptet för dig torde vara att göra en Bruce Lee på ingridienserna och lägga i kyckling, morotsstavar och paprika först, sen efter en liten stund lyfta i snabbare grönsaker som lök t ex.
När de är i pannan välter du i en eller flera finhackade vitlöksklyftor (finns krossade på burk för inga pengar alls). Följ upp med en á två matskedar fisksås, chilligarlic-sås (stark - inte söt) och toppa med en matsked Hoi-sin. Späd med ett par matskedar vatten och låt koka upp.
Ta av blandningen och riv i en näve thai-basilika och du är färdig.
Vill du, blandar du starkare och häller i kokosmjölk eller så slänger du på en halv näve krossade nötter som du tänkt.
Bäst är naturligtvis att steka varje del för sig, dvs att woka kycklingen fast utan Hoi-sin och basilika som ovan och fräsa grönsakerna separat med ostronsås och thaibasilika.
Bon app!
Lizard
bear.flowertwig
2006-05-20, 17:22
Nog kan du koka potatismjöl allt, men det blir inte, som vetemjöl, bättre ju längre du håller på. Den typen av stärkelse som både majs- och potatismjöl utgör kan du ersätta mot arrowrot om det bara är lite krämfast såsighet du söker. En klassisker i det kinesiska köket.
Det vanliga är att du wokar med en aning socker (sweet chilli eller hoi-sin) mot slutet i pannan. Sockret karamelliserar och vätskan binds successivt ju längre du kokar den.
Enklaste receptet för dig torde vara att göra en Bruce Lee på ingridienserna och lägga i kyckling, morotsstavar och paprika först, sen efter en liten stund lyfta i snabbare grönsaker som lök t ex.
När de är i pannan välter du i en eller flera finhackade vitlöksklyftor (finns krossade på burk för inga pengar alls). Följ upp med en á två matskedar fisksås, chilligarlic-sås (stark - inte söt) och toppa med en matsked Hoi-sin. Späd med ett par matskedar vatten och låt koka upp.
Ta av blandningen och riv i en näve thai-basilika och du är färdig.
Vill du, blandar du starkare och häller i kokosmjölk eller så slänger du på en halv näve krossade nötter som du tänkt.
Bäst är naturligtvis att steka varje del för sig, dvs att woka kycklingen fast utan Hoi-sin och basilika som ovan och fräsa grönsakerna separat med ostronsås och thaibasilika.
Bon app!
Lizard
Spanks Lizzie! :thumbup:
Det funkade utmärkt med vetemjöl men jag ska nog ta och inkorporera thaibasilika och hoi-sin också. Blev riktigt hungrig nu...:eating:
MyungChul
2006-05-25, 11:11
Läste inte hela posten. Men arrowrot kan användas som ersättning istället för maizena.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.