z_bumbi
2002-11-22, 13:32
Tänkte göra en vanlig cyrry med kyckling och kikärtor.
Ca 1,5 l kokta kikärtor (ca 7 dl okokta)
3 stora lökar
olja
3 stora äpplen
1 banan
ca 3-5 msk currypulver
2 paprikor
Två tetror passeradetomater
3-6 vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
Brynte det mesta som skulle i och slängde allt i min största gryta, upptäckte då att kikärtorna aldrig skulle få plats.:mad:
Nästa plan, när kycklingcurryn kokat i 20-30 min så slevade jag av några matlådor av den blandingen, kylde av och slängde i kikärtorna ca 2 dl kikärtor per låda, en skiva annanas och en halv banan (skivad).
Tre lådor klara.
Slängde nu i lite pasta, ca 400 g i det som nu var kvar i grytan, kokade tills pastan var klar.
Slevade upp i tre nya lådor, står på kylning på balkongen just nu.
Sex lådor klara.
Nu fick kikärtorna plats men för att krångla till det lite så slängde jag i 400 g fryst majs och en tetra tomat plus lite tacokrydda som jag värmde innan jag till sist la i kikärtorna som bara behöver bli varma.
Kaoset blev en enorm mängd mat till slut.
Nu ska jag äta första portionen av tacos/curryn.
Varför skrev jag nu det här ? Jo för att berätta att gula sidor...nä.
Det visar att man med relativ enkla medel kan variera en standar maträtt så att den helt plötsligt är tre olika till en väldigt liten kostnad, perfekt om man som jag ofta äter matlådor flera mål om dan.
Ca 1,5 l kokta kikärtor (ca 7 dl okokta)
3 stora lökar
olja
3 stora äpplen
1 banan
ca 3-5 msk currypulver
2 paprikor
Två tetror passeradetomater
3-6 vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
Brynte det mesta som skulle i och slängde allt i min största gryta, upptäckte då att kikärtorna aldrig skulle få plats.:mad:
Nästa plan, när kycklingcurryn kokat i 20-30 min så slevade jag av några matlådor av den blandingen, kylde av och slängde i kikärtorna ca 2 dl kikärtor per låda, en skiva annanas och en halv banan (skivad).
Tre lådor klara.
Slängde nu i lite pasta, ca 400 g i det som nu var kvar i grytan, kokade tills pastan var klar.
Slevade upp i tre nya lådor, står på kylning på balkongen just nu.
Sex lådor klara.
Nu fick kikärtorna plats men för att krångla till det lite så slängde jag i 400 g fryst majs och en tetra tomat plus lite tacokrydda som jag värmde innan jag till sist la i kikärtorna som bara behöver bli varma.
Kaoset blev en enorm mängd mat till slut.
Nu ska jag äta första portionen av tacos/curryn.
Varför skrev jag nu det här ? Jo för att berätta att gula sidor...nä.
Det visar att man med relativ enkla medel kan variera en standar maträtt så att den helt plötsligt är tre olika till en väldigt liten kostnad, perfekt om man som jag ofta äter matlådor flera mål om dan.