handdator

Visa fullständig version : Bra såsrecept!


Loka80
2006-04-24, 11:32
Hej Alla!

Jag undrar vilka goda såser ni brukar svänga ihop till kycklingen eller till andra maträtter?

Själv brukar jag göra en god sås på lättkessella, minimjölk, färsk chili och lite svartpeppar! Den är kanongod till kycklingfiléerna!

//Loka

sissa
2006-04-24, 12:00
En enkel variant är att steka kycklingen i stekpanna, sen på slutet slå på buljong som kycklingen får småkoka klart i. Sen i med en klick creme fraiche eller grädde. Peppar och salt (om det behövs) Kanske nån örtkrydda.
Kanske citron. Kanske chili :)

Kary
2006-04-24, 15:45
Jag brukar köra hummus, tsatsiki, guacamole eller senap som såser.

Greg
2006-04-24, 17:15
Den sås som jag i princip alltid äter. Man kan slänga i lite vad som helst (behöver inte vara vitlök)

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=68258

mistermr
2006-04-24, 17:17
Jag brukar köra hummus, guacamole eller senap som såser.

Hur gör du dessa?

Loka80
2006-04-24, 18:20
Hur gör du dessa?

Det undrar jag med! Låter gott!

//Loka

sulle_bulle
2006-04-24, 18:33
nice!

MyungChul
2006-04-25, 14:12
Hummus är en kikärtsröra.

Mixa kikärtor, ca 100g med 1 vitlöksklyfta och en liten citrusrukt till bra konistens. Häll upp i en lämplig serveringsskål, ringla olivolja, strö hackat persilja samt flingsalt över.

Passar bra till lamm och mustiga grytor.

Guacamole är en avocadoröra.

Samma princip, +chili -citrus. Häll upp i en lämpling serveringsskål, gärna lite finhackad chili eller paprika och några droppar citrus ovanpå samt något grönt koriander t ex. ser trevligt ut.

Gärna till mexikansk mat.

Tzatziki är en yoghurtsås med vitlök.

Använd grekisk, turkisk eller avrunnen yoghurt till tzatzikin. Riv gurka och salta. Pressa ur vattnet ex mellan två bunkar. Finhacka vitlök, salta och peppra yoghurten. Laka ur gurkan så mycket som möjligt och arbeta in i yoghurten försiktigt.

Gärna till grillat.

Kary
2006-04-25, 15:59
Hummus är en kikärtsröra.

Mixa kikärtor, ca 100g med 1 vitlöksklyfta och en liten citrusrukt till bra konistens. Häll upp i en lämplig serveringsskål, ringla olivolja, strö hackat persilja samt flingsalt över.

Passar bra till lamm och mustiga grytor.

Guacamole är en avocadoröra.

Samma princip, +chili -citrus. Häll upp i en lämpling serveringsskål, gärna lite finhackad chili eller paprika och några droppar citrus ovanpå samt något grönt koriander t ex. ser trevligt ut.

Gärna till mexikansk mat.

Tzatziki är en yoghurtsås med vitlök.

Använd grekisk, turkisk eller avrunnen yoghurt till tzatzikin. Riv gurka och salta. Pressa ur vattnet ex mellan två bunkar. Finhacka vitlök, salta och peppra yoghurten. Laka ur gurkan så mycket som möjligt och arbeta in i yoghurten försiktigt.

Gärna till grillat.


Åh titta, du gjorde jobbet åt mig. Tack. :)

Mental
2006-04-25, 16:32
Sidospår, vad är skillnaden mellan grekisk och turkisk yoghurt? Det var samma fethalt och sammansättning tyckte jag. är det bara smakskillnader eller är det även konistenskillnader?

Pepz
2006-04-25, 20:43
prova kvarg istället för yoghurt. funkar kanon under deff

Kimball
2006-04-25, 21:07
Coops egna vitlöksdressing är nästan den finaste jag testat, blev helt chockad! Supergod till kyckling på tvären och längden. Det är väl inte vara lika optimalt för viktnedgång som kvarg+vitlökspulver dock :/

MyungChul
2006-04-25, 22:59
Sidospår, vad är skillnaden mellan grekisk och turkisk yoghurt? Det var samma fethalt och sammansättning tyckte jag. är det bara smakskillnader eller är det även konistenskillnader?

Det vet jag inte faktiskt. Någon skillnad är det nog, dock vet jag inte vad.

AlexGBG
2006-04-26, 21:09
grädde, kalvfond, soya, eventuellt buljong. så kan man även tillsätta vatten om man nu vill få ner fetthalten från ~36%

MyungChul
2006-04-28, 17:05
Varför ska du ha FOND och BULJONG i samma?