Mental
2006-04-04, 21:39
Sådär ja, Nu ska vi laga mat här. Bilderna är klickbara för den som vill kolla närmare
Ber om ursäkt för kvaliten, har inget program att redigera bilderna i, så de är bleka pga blixten, färgerna är mycket vackra i verkligheten.
Först tar vi en titt på förrätten. Här fuskar vi hejvillt och kör med färdiglagad tzatziki och köpebröd, jag brukar göra egen chiabata och egen tzatsiki, men orkar inte anstränga mig så här på en tisdag, någon måtta får det vara.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0960.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0960.jpg)
Jag vet, det ser inte allt för upphetsande ut, men när man äter ensam spelar inte uppläget så där jätte stor roll.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0964.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0964.jpg)
Sen kommer vi till råvarorna till huvudrätten. På bilden ser vi:
Färsk Linguini
Färsk basilika
Färska champinjoner (börar det synas ett tema här? hehe)
Soltorkade tomater
Parmesanost (attans vad dyr den rackaren är)
Milda mini mat
Vilt och kantarellfond.
Samt knorrs svampbuljongtärning (som inte syns i bild, den tillkom längs resans gång.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0961.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0961.jpg)
Modus operandi.
Borstade ren och skivade champinjonerna, och stekte i rapsolja, saltade och kvarnade på lite peppar.
Värmde Mini mat, en halv svampbuljongtärning och lite vilt & kantarellfond till såsbas. Tillsatte den stekta svampen till såsen och lät den puttra ett par minuter, tillsatte sedan runt en näve hackad basilika, vände allt ett par gånger och hälde det över pastan.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0963.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0963.jpg)
Sen kompleterar vi det med ett stoort glas vatten och lite goda tillbehör på sidan av. I form av soltorkade tomater i olja, några basilikablad och en generös driva med parmesanost. Över pastan kvarnas givetvis svartpeppar och lite havssalt.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0962.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0962.jpg)
Givetvis skall det serveras på löjligt stora taldrikar, så det inte syns hur mycket man äter, hehe. Pastasåsen blev otroligt krämig och god, perfekt i sälta och svampsmak. Jag kan bara rekomendera det.
(till efterrätt fuskade jag igen, frödinge kladdkaka, så gott, men inte hemlagat så den fick ingen bild)
Enligt mig helt ok för att vara vardagsmat, och det tog inte ens 20 min att göra i ordning.
Ber om ursäkt för kvaliten, har inget program att redigera bilderna i, så de är bleka pga blixten, färgerna är mycket vackra i verkligheten.
Först tar vi en titt på förrätten. Här fuskar vi hejvillt och kör med färdiglagad tzatziki och köpebröd, jag brukar göra egen chiabata och egen tzatsiki, men orkar inte anstränga mig så här på en tisdag, någon måtta får det vara.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0960.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0960.jpg)
Jag vet, det ser inte allt för upphetsande ut, men när man äter ensam spelar inte uppläget så där jätte stor roll.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0964.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0964.jpg)
Sen kommer vi till råvarorna till huvudrätten. På bilden ser vi:
Färsk Linguini
Färsk basilika
Färska champinjoner (börar det synas ett tema här? hehe)
Soltorkade tomater
Parmesanost (attans vad dyr den rackaren är)
Milda mini mat
Vilt och kantarellfond.
Samt knorrs svampbuljongtärning (som inte syns i bild, den tillkom längs resans gång.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0961.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0961.jpg)
Modus operandi.
Borstade ren och skivade champinjonerna, och stekte i rapsolja, saltade och kvarnade på lite peppar.
Värmde Mini mat, en halv svampbuljongtärning och lite vilt & kantarellfond till såsbas. Tillsatte den stekta svampen till såsen och lät den puttra ett par minuter, tillsatte sedan runt en näve hackad basilika, vände allt ett par gånger och hälde det över pastan.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0963.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0963.jpg)
Sen kompleterar vi det med ett stoort glas vatten och lite goda tillbehör på sidan av. I form av soltorkade tomater i olja, några basilikablad och en generös driva med parmesanost. Över pastan kvarnas givetvis svartpeppar och lite havssalt.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0962.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0962.jpg)
Givetvis skall det serveras på löjligt stora taldrikar, så det inte syns hur mycket man äter, hehe. Pastasåsen blev otroligt krämig och god, perfekt i sälta och svampsmak. Jag kan bara rekomendera det.
(till efterrätt fuskade jag igen, frödinge kladdkaka, så gott, men inte hemlagat så den fick ingen bild)
Enligt mig helt ok för att vara vardagsmat, och det tog inte ens 20 min att göra i ordning.