handdator

Visa fullständig version : Enkel men lyxig svamppasta.


Mental
2006-04-04, 21:39
Sådär ja, Nu ska vi laga mat här. Bilderna är klickbara för den som vill kolla närmare
Ber om ursäkt för kvaliten, har inget program att redigera bilderna i, så de är bleka pga blixten, färgerna är mycket vackra i verkligheten.


Först tar vi en titt på förrätten. Här fuskar vi hejvillt och kör med färdiglagad tzatziki och köpebröd, jag brukar göra egen chiabata och egen tzatsiki, men orkar inte anstränga mig så här på en tisdag, någon måtta får det vara.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0960.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0960.jpg)

Jag vet, det ser inte allt för upphetsande ut, men när man äter ensam spelar inte uppläget så där jätte stor roll.

http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0964.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0964.jpg)

Sen kommer vi till råvarorna till huvudrätten. På bilden ser vi:
Färsk Linguini
Färsk basilika
Färska champinjoner (börar det synas ett tema här? hehe)
Soltorkade tomater
Parmesanost (attans vad dyr den rackaren är)
Milda mini mat
Vilt och kantarellfond.
Samt knorrs svampbuljongtärning (som inte syns i bild, den tillkom längs resans gång.

http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0961.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0961.jpg)

Modus operandi.
Borstade ren och skivade champinjonerna, och stekte i rapsolja, saltade och kvarnade på lite peppar.
Värmde Mini mat, en halv svampbuljongtärning och lite vilt & kantarellfond till såsbas. Tillsatte den stekta svampen till såsen och lät den puttra ett par minuter, tillsatte sedan runt en näve hackad basilika, vände allt ett par gånger och hälde det över pastan.

http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0963.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0963.jpg)

Sen kompleterar vi det med ett stoort glas vatten och lite goda tillbehör på sidan av. I form av soltorkade tomater i olja, några basilikablad och en generös driva med parmesanost. Över pastan kvarnas givetvis svartpeppar och lite havssalt.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/th_IMG_0962.jpg (http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/middag/IMG_0962.jpg)

Givetvis skall det serveras på löjligt stora taldrikar, så det inte syns hur mycket man äter, hehe. Pastasåsen blev otroligt krämig och god, perfekt i sälta och svampsmak. Jag kan bara rekomendera det.

(till efterrätt fuskade jag igen, frödinge kladdkaka, så gott, men inte hemlagat så den fick ingen bild)

Enligt mig helt ok för att vara vardagsmat, och det tog inte ens 20 min att göra i ordning.

Java_Java
2006-04-04, 22:46
Ser mycket gott ut! :thumbup:

Cilia
2006-04-05, 10:01
ser mycket gott ut men jag hade nog valt olivolja virgin för att få lite italiensk känsla fult ut i det hela.

Wain
2006-04-05, 10:16
Brukar göra något liknande, blir riktigt gott.
:thumbup:

Dock rekommenderar jag att man tillsätter strimlad lövbiff till receptet. En budgetvariant är att man tar strimlad kycklingfilé i stället.

Mental
2006-04-05, 11:17
Jag undviker med flit kyckling/kött för det tar bort fokus från svampen. För det är svampsmaken jag ville lyfta fram den här gången. Annars är det en utmärkt ide, jag brukar göra den med stekt fläskfilé villket blir mycket gott.

Cilia
2006-04-05, 11:54
Jag undviker med flit kyckling/kött för det tar bort fokus från svampen. För det är svampsmaken jag ville lyfta fram den här gången. Annars är det en utmärkt ide, jag brukar göra den med stekt fläskfilé villket blir mycket gott.
men då skulle jag välja en annan svamp än just champinion som inte smakar så mycket iaf skogschampisar istället.

thebandit
2006-04-06, 08:57
Visst är det tzatziki av märket "Lindahls"? Den är så jäkla god! Har varit slut på affärerna överallt i 2 veckor nu... :cryout:

Mental
2006-04-06, 09:24
Visst är det tzatziki av märket "Lindahls"? Den är så jäkla god! Har varit slut på affärerna överallt i 2 veckor nu... :cryout:

Det stämmer bra det, fins bara på konsum här, så jag belägrar kyldisken på tisdagar när de får leverans, för dan efter är den slut *cry*

begränsar mig till en burk i veckan, annars blir jag för fet, den är ju så good *popcorn*

Mental
2006-04-06, 09:26
men då skulle jag välja en annan svamp än just champinion som inte smakar så mycket iaf skogschampisar istället.

Jo, helt klart, trattkantareller eller carljohansvamp passar utmärkt. Men man tager vad butiken haver, det blev mycket gott att göra på vanliga champisar med

Cilia
2006-04-06, 10:43
Det stämmer bra det, fins bara på konsum här, så jag belägrar kyldisken på tisdagar när de får leverans, för dan efter är den slut *cry*
intressant, har du frågat varför dom inte tar in mer när det ändå alltid tar slut?

Diana
2006-04-06, 12:13
Daymn va hungrig man vart av den här tråden!! *popcorn* inspirerande, inte mkt som slår tsatziki heller :bow:

Cilia
2006-04-06, 12:47
apropå tzatsiki så brukar jag göra den på lättyogurt och sen låta den rinna av ganska länge så den blir krämig och sen bara köra ner vitlök, gurka (som har avvattnats med salt), svartpeppar och olivolja.

en mager variant som smakar gott och går att ha till allt på sommaren nästan.

Diana
2006-04-07, 10:11
apropå tzatsiki så brukar jag göra den på lättyogurt och sen låta den rinna av ganska länge så den blir krämig och sen bara köra ner vitlök, gurka (som har avvattnats med salt), svartpeppar och olivolja.

en mager variant som smakar gott och går att ha till allt på sommaren nästan.
Ahh min syster gör en likadant! rekommendabelt!(är det ett ord? :D iaf, skitgott trots att det är magert :thumbup: