Logga in

Visa fullständig version : Är insulinindex relevant ännu?


Cerberus
2006-02-26, 23:25
Topic, i deffsyfte?

Tänkte att jag kanske borde byta ut mina främsta proteinkällor(vassle och kasein) till något som inte utsöndrar lika mycket insulin i kroppen.

King Grub
2006-02-27, 06:06
Ja, det är det.

Mejeriprodukter är dock kalciumrika och positiva för fettförbränningen.

Vassleprotein är positivt för förbränningen. Kasein negativt.

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=51614&highlight=vassle

Cerberus
2006-02-27, 07:33
Varför är kasein negativt på energiunderskott?

Jay-Z
2006-02-27, 07:48
Varför är kasein negativt på energiunderskott?

Det är positivt för proteinbalansen, bör tilläggas.

Cerberus
2006-02-27, 07:53
Det är positivt för proteinbalansen, bör tilläggas.

Aja finns ju för och nackdelar med allt :)

Brukar bli några doser Milk 90 varje dag, mättar rätt bra plus att det utsöndras långsamt.

King Grub
2006-02-27, 08:31
Varför är kasein negativt på energiunderskott?

En större aktivitet av hepatiska lipogena enzymer, glukos-6-fosfatdehydrogenas, adenosintrifosfatcitratlyas, acetylkoenzym A karboxylas och FASN, i jämförelse med vassle.

GymTT
2006-02-27, 08:37
Skulle du rekommendera Vassle eller Kasein som "mellis" proteinkälla och innan läggdags vid deff?

MVH Gustaf

King Grub
2006-02-27, 08:46
En kombination, kanske. I vila stimulerar snabbt protein proteinsyntesen, men även proteinnedbrytningen. Långsamt protein stimulerar inte proteinsyntesen, men minskar proteinnedbrytningen. I en ren jämförelse av själva proteinerna över tid ger det långsamma proteinet bättre proteinbalans, hos unga individer. Hos gamla med nedreglerad proteinsyntes råder det omvända; vassle ger bättre proteinbalans i vila. En kombination av både stimulering av proteinsyntes och antikatabolism är säkert inte fel.

pragmatist
2006-02-27, 08:53
Både vassle och kasein är ovanligt insulinstimulerande, exakt varför är inte helt klarlagt men förmodligen har det att göra med aminosyrasammansättningen. Vassle stimulerar mer än kasein. Trots det har vassle blivit kopplat till förbättrad insulinkänslighet jämfört med andra proteintyper, om kasein också förbättrar insulinkänsligheten känner jag inte till.

King Grub
2006-02-27, 08:59
Åtminstone i djurförsök ger alla andra proteiner bättre insulinkänslighet i jämförelse med kasein: vassle-, torsk-, och sojaprotein har alla undersökts.

Lösningen heter antagligen "en varierad kost".

GymTT
2006-02-27, 09:01
En kombination, kanske. I vila stimulerar snabbt protein proteinsyntesen, men även proteinnedbrytningen. Långsamt protein stimulerar inte proteinsyntesen, men minskar proteinnedbrytningen. I en ren jämförelse av själva proteinerna över tid ger det långsamma proteinet bättre proteinbalans, hos unga individer. Hos gamla med nedreglerad proteinsyntes råder det omvända; vassle ger bättre proteinbalans i vila. En kombination av både stimulering av proteinsyntes och antikatabolism är säkert inte fel.

Okej tack, vilken tur att min Protec är en blandning då

;)

Body Guard
2006-02-27, 12:52
innebär detta att man kan dricka en vassle drink innan morgon promenaden utan att sabba fettförbränningen?

Honn
2006-02-27, 13:23
Nej.

King Grub
2006-02-27, 14:29
Akut insulinfrisättning är inte samma sak som kroniska cirkulerande insulinnivåer och insulinkänslighet.

Cerberus
2006-02-27, 14:40
Regelbunden träning förbättrar väl insulinkänslighet eller hur?

King Grub
2006-02-27, 15:09
Fysisk aktivitet är en insulinkänslighetsförbättrande faktor.

Zerohero
2006-02-27, 18:29
Hur stor betydelse har insulinkänslighet vid bulk då?

King Grub
2006-02-27, 19:13
I vilket avseende? Ju bättre insulinkänslighet, desto mindre insulin behöver frisättas, och desto mindre fettinlagring, utan att musklerna "går miste" om näring.

Zerohero
2006-02-28, 17:25
I vilket avseende? Ju bättre insulinkänslighet, desto mindre insulin behöver frisättas, och desto mindre fettinlagring, utan att musklerna "går miste" om näring.

Så det hjälper mot att kolhydraterna inte skall omvandlas till fett? men det är ju troligen inte så stor risk ändo, om man inet överäter kolhydrater.

Tänkte egentligen på hur mycket muskler man lägger på sig och hur mycket fett man sätter på sig. Men det kanske inet har så stor betydelse?