Visa fullständig version : The green butcher!
Sitter och tittar på Tv och vad ser jag. Gröna slaktarens köttbullar med 3 % fett. Och i bakrunden ser jag chilikorv och massa annat läckert...:eating:
Har kyckling spelat ut sin roll????
Är det för bra för att vara sant/spinkoo
Slaktar´n har funnits många år, mest i större butiker. Helt ok!! :eating:
Energiprocenten blir hyfsad bra har jag för mig, och det smakar det det ska smaka - tyvärr är det dyrt.. köttbullarna tex ligger väl runt 30 spänn för 250 gram. Men gott är det! :)
Stickboy
2002-09-18, 07:32
helt ok för att vara köpta köttbullar.
inga slår min sambos dock.
Originally posted by Stickboy
helt ok för att vara köpta köttbullar.
inga slår min sambos dock.
skryt: jag gjorde småå jätterunda köttbullar av 2 kg älgfärs *puh* igår... det var tänkt att de ska räcka länge med kollektivet här uppskattade dem väldans.. :D :eating:
Hemgjort är ju ALLTID godast!! (men klår man verkligen 3% spärren då.. *funderar* älgfärs är väl magert har jag för mig.. men hur...*funderar mera*)
Lellan: Utgår du från mager nötfärs så är du ganska nära 3 % spärren när du är klar.
Älgfärs borde vara ungefär lika magert om inte magrare, sen växer man sämre om man inte får fett...
Grejen är ju att kunna käka köttbullar och ändå inte få i sig massa onyttigt fett. Det är jag så nöjd med, sen att man står och dricker olja efteråt det får man se som allmän dårskap, dock klok dårskap!:rolleyes:
Tjockisen
2002-09-19, 15:50
Fett från vilt strövande djur är väl nyttigare än från uppfödd boskap har jag för mig..
oki, då kan jag trilla köttbullar med gott samvete då.. *pillepill* :)
*bjussar alla på köttbullar* :eating:
(känner mig som bamses farmor om nån minns avsnittet där hon bjuder en stor snäll drake på köttbullar? :D Kanske ska övergå till att göra hamburgare.. mindre jobb.. *lat* )
Lellan: Hade jag vetat att det fanns någon som gjorde köttbullar i Örebro skulle jag naturligtvis stannat där i helgen när jag passerade.
Är det okey att titta in runt den 12 & 13 oktober ? :D
Har funderat ett tag på en sak men aldrig orkat testa. Borde man inte kunna kavla ut köttfärsen och grädda den i ugnen för att sedan efteråt skära den i lagom stora bitar? Det skulle ju vara mycket enklare än att stå och rulla köttbullar som är så jäkla trist!
Tanman: Kavla ut, en kort stund i frysen till det stelnar, skär och lägg med mellanrum på en plåt sen i in i ugnen. Borde funka, testa och berätta.
Annars finns ju faktiskt köttfärslimpa !:thumbup:
Godaste köttbullarna är helt klart frikadeller!!!
Gör köttfärsen med massa vitlök, basilika, ströbröd, vatten och kryddor.
Koka samtidigt en riktigt god tomatsås!
Rulla köttbullarna, koka i tomatsåsen!
Mmmmmmmmmmm!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.