Visa fullständig version : hur får man kladdkakan KLADDIG!?
Hej!
Jag har börjat att överkonsumera kladdkaka nu, varje helg blir det ett par kladdkakor som äts upp av mig och famlij.
Men jag får inte till de riktigt.
De blir mer som chokladsockerkaka.
Jag vill ha de som tuggummi i mitten, om jag har de i ugnen kortare tid blir det bara som smet i mitten.
Har ni nåt bra recpet på en KLADDIG/SEG kladdkaka.
andreas
enligt detta recpetet kör jag och det blir kladdigt och gött.
2 dl vetemjöl
100 g smält smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 krm salt
2 tsk vanilgsocker
5 msk kakao
vispa ägg & socker
smält smör och låt svalna och häll i
blanda de torra ingredienserna och häll i de med
175 grader, 20-25 min i mitten av ugnen
enligt detta recpetet kör jag och det blir kladdigt och gött.
2 dl vetemjöl
100 g smält smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 krm salt
2 tsk vanilgsocker
5 msk kakao
vispa ägg & socker
smält smör och låt svalna och häll i
blanda de torra ingredienserna och häll i de med
175 grader, 20-25 min i mitten av ugnen
Det skall provas imorgon!
Tack.
andreas
Det skall provas imorgon!
Tack.
andreas
smaklig spis.
( och låt den kallna ordentligt innan den äts. annars blir den inte sådär seg och go)
Alexlindgren
2006-01-29, 16:04
hahah fick värsta rycket och gick ner o gjorde den :D
13 minuter kvar, den står i ugnen nu ;) mums
*cry* jag vill mä ha *cry*
Alexlindgren
2006-01-29, 16:47
muuums, den blev verkligen perfekt, hade den runt 30 minuter iof, så den blev sådär underbart seg i mitten. hahah mela har ingen kladdkakaaaa
ska jag bifoga en fil så kan du få smaka?
Herkulez
2006-01-29, 16:49
köp frödinges färdigjorda, typ 26kr och kladdig utav bara fan. god med :P
köp frödinges färdigjorda, typ 26kr och kladdig utav bara fan. god med :P
inte tillräckligt kladdig..
du är ingen kladdkakekännare *slap*
Jag har ett underbart recept! den blir alltid perfekt! Men det är på jobbet, kan försöka komma ihåg att ta med det imorgon...
Haha, Kan vi inte dela upp kolozzeum i en "kolozzeum-regular" och en "kolozzeum-deff" - sida.. Blir så sugen när man läser såna här smaskiga (onyttiga) recept :D
Här kommer kladdis receptet jag utlovade:
150g smör
3 dl socker
1dl kakao (japp, 1dl, inte 1msk eller liknande)
2tsk vaniljsocker
2ägg
2dl vetemjöl
rörihop alla torra ingredienser, smält smöret och låt det svalna lite, rör därefter ner de torra ing. och blanda ordentligt, sist äggen.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, häll i smeten och grädda på 200grader ca 15-20min beroende på ugn, man måste titta o känna själv.
NJUT! :eating:
Herkulez
2006-01-31, 10:33
inte tillräckligt kladdig..
du är ingen kladdkakekännare *slap*
ha då har du inte låtit den tina ordentligt.
ha då har du inte låtit den tina ordentligt.
joo.. men det ska vara nästan rinnande.. å hälla över vaniljglass så stelnar den på glassen *popcorn*
robba_86
2006-01-31, 11:44
joo.. men det ska vara nästan rinnande.. å hälla över vaniljglass så stelnar den på glassen *popcorn*
choklad sås?
choklad sås?
typ så ja *dreglar*
Äh, den ska vara kall från kylen, medelhård!
Jag har ett recept som går på 7min i micron! Ruggans bra recept och den blir garanterat kladig och god!! Om man väntar till dagen efter blir den såhär god och seg MMMMMMmmm Måste göra när jag kommer hem!!
AFanatic
2006-01-31, 14:39
köp frödinges färdigjorda, typ 26kr och kladdig utav bara fan. god med :P
Määh fattar du inte vad många kladdkakor du kan få om du skulle köpa alla ingredienser själv istället. Ååååååh! *slap* :D
Määh fattar du inte vad många kladdkakor du kan få om du skulle köpa alla ingredienser själv istället. Ååååååh! *slap* :D
Alla kanske inte är dumsnåla soussar. :sleep:
*innocent*
inte tillräckligt kladdig..
du är ingen kladdkakekännare *slap*
hahahaha mela -oficiell ordförande i kolos kladdkakesällskap :hbang: :D
tror de kan va folks tendenser att missbruka bakpulver som tar bort kladdigheten i kakan oxå.. *popcorn*
AFanatic
2006-01-31, 15:38
Alla kanske inte är dumsnåla soussar. :sleep:
*innocent*
En del kanske vill ha kvalitet och kvantitet. Själv föredrar jag god smak i drivor, framför sämre smak i icke alltför överdrivet stora förpackningar. :eating:
*innocent*
En del kanske vill ha kvalitet och kvantitet. Själv föredrar jag god smak i drivor, framför sämre smak i icke alltför överdrivet stora förpackningar. :eating:
*innocent*
true that TRUUUE THAT!
:laugh: juryn är enig :confused:
:laugh: juryn är enig :confused:
typ så :)
man kanske ska passa på att äta kladdkaka nu när man är magsjuk..
den kommer ju bara upp igen..
men frågan är om man inte förlorar intresset för den sedan då :MrT:
AFanatic
2006-01-31, 16:12
typ så :)
man kanske ska passa på att äta kladdkaka nu när man är magsjuk..
den kommer ju bara upp igen..
men frågan är om man inte förlorar intresset för den sedan då :MrT:
mela va fan är det du sitter o skriver. Skäms tamefan! Du om någon ska väl lära sig att behålla maten. Nu blir jag riktigt arg. Tamefan!
:D Allvarligt.
typ så
man kanske ska passa på att äta kladdkaka nu när man är magsjuk..
den kommer ju bara upp igen..
men frågan är om man inte förlorar intresset för den sedan då :
hahaha fy fan vilken evighets aktivitet de lär bli då :MrT: men du har ju en kock som kan baka dom på löpande band åt dej :D
fanatic har tamefan en poäng :laugh:
enligt detta recpetet kör jag och det blir kladdigt och gött.
2 dl vetemjöl
100 g smält smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 krm salt
2 tsk vanilgsocker
5 msk kakao
vispa ägg & socker
smält smör och låt svalna och häll i
blanda de torra ingredienserna och häll i de med
175 grader, 20-25 min i mitten av ugnen
Detta recept tåls att kallas KLADDKAKA!
Och inte chokladsockerkaka/fluffchoklad
Jag gjorde den på söndan och käkade lite på den på måndan och då var den så där som tuggummi i mitten nästan!
Och idag (tisdag) var den tamigfan ännu godare!
Woohooo
Mela! Chokladkaka skall inte rinna,då kan man ju skita i att slösa på elen och dricka upp smeten med en gång :furious:
Fast ditt förra recept var bra så du kan stanna som Kladdkaka-/e drottning ett tag till :D
andreas
Mela! Chokladkaka skall inte rinna,då kan man ju skita i att slösa på elen och dricka upp smeten med en gång :furious:
Fast ditt förra recept var bra så du kan stanna som Kladdkaka-/e drottning ett tag till :D
andreas
den är rinnande när man tar ut den..
den ska bara ha fått ett hårt skal på..
och heter man Mela väntar man inte på att
den ska svalna :D
mela va fan är det du sitter o skriver. Skäms tamefan! Du om någon ska väl lära sig att behålla maten. Nu blir jag riktigt arg. Tamefan!
:D Allvarligt.
jag kan inte hjälpa att jag är magsjuk *cry*
Jag tar ut den lite innan man skall. Då är den megakladdig.
Jag tar ut den lite innan man skall. Då är den megakladdig.
Du får nästan vara medlem i kladdkakasällskapet för att du vet hur man skall göra :thumbup:
AFanatic
2006-01-31, 17:28
jag kan inte hjälpa att jag är magsjuk *cry*
*host*
Med den inställningen vet jag inte om du kan fortsätta inneha din post som ordförande, tyvärr...
*host*
Med den inställningen vet jag inte om du kan fortsätta inneha din post som ordförande, tyvärr...
GAHD!
Jag ska bevisa motsatsen *grr27*
Måste bara orka först och övertyga mamma om att kladdis är bra för magen
Era svin. Jag har en kladdkaka i ugnen nu, och allt är ert fel. Utom Melas med sitt äcklande om magsjuka. Fan också
Era svin. Jag har en kladdkaka i ugnen nu, och allt är ert fel. Utom Melas med sitt äcklande om magsjuka. Fan också
haha :D jag hade en i ugnen.. men glömde av den.. chokladkaka *cry*
den blev kladdig :eating: :eating: :eating:
har ni testat att ha choklad i nån gång?
nu är väl choklad just kakao och socker, men det låter smaksigt med nån god choklad i
jag fann detta recept iaf:
250g smör
250g mörk choklad
4dl florsocker
1½ dl vetemjöl
4 ägg
3msk apelsinjuice + skal av en apelsin
Smält smör, choklad och florsocker ovanför ett vatten bad. Sikta ner mjöl. Vispa ner ett ägg åt gången. Blanda ner apelsinjuicen + skalet.
Gräddas på 180 c i 18-20 min.
ska testas vid tillfälle!
har ni testat att ha choklad i nån gång?
nu är väl choklad just kakao och socker, men det låter smaksigt med nån god choklad i
jag fann detta recept iaf:
250g smör
250g mörk choklad
4dl florsocker
1½ dl vetemjöl
4 ägg
3msk apelsinjuice + skal av en apelsin
Smält smör, choklad och florsocker ovanför ett vatten bad. Sikta ner mjöl. Vispa ner ett ägg åt gången. Blanda ner apelsinjuicen + skalet.
Gräddas på 180 c i 18-20 min.
ska testas vid tillfälle!
låter okay utom apelsinen..
är inte så förtjust i sådant :D
men att ha mörka chokladbitar i är mums :eating:
men att ha mörka chokladbitar i är mums :eating:
OOooooh!! varför har ja aldri tänkt på det :bow: ......känner mej plötsligt mkt amatörmässig :em: :D
AFanatic
2006-01-31, 21:55
OOooooh!! varför har ja aldri tänkt på det :bow: ......känner mej plötsligt mkt amatörmässig :em: :D
Nu skäms jag o dina vägnar...min högra hand. :D
låter okay utom apelsinen..
är inte så förtjust i sådant :D
men att ha mörka chokladbitar i är mums :eating:
känner mig också aningens skeptiskt till apelsinen.
icke ett dugg skeptisk till chokladbitar dock :D
känner mig också aningens skeptiskt till apelsinen.
icke ett dugg skeptisk till chokladbitar dock :D
Tjejer och choklad *rolleyes*
:D
Tjejer och choklad *rolleyes*
:D
killar och bröst *whatever*
robba_86
2006-02-01, 13:36
finns det någon som har testat att byta ut sockret mot något "sötningsmedel"?
finns det någon som har testat att byta ut sockret mot något "sötningsmedel"?
jag har.. och vetemjölet mot rågmjöl..
det funkar.. ha den inte inne lika länge bara..
ska leta mitt recept
edit: http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=59641
robba_86
2006-02-01, 13:56
jag har.. och vetemjölet mot rågmjöl..
det funkar.. ha den inte inne lika länge bara..
ska leta mitt recept
edit: http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=59641
bara 12minuter? blir det sån skillnad om man byter ut sockret bara?
bara 12minuter? blir det sån skillnad om man byter ut sockret bara?
ja..
tydligen :D
Jag provade ett recept från tasteline (tror jag?) där man bytte ut fettet mot kesella. Någon som gjort likadant?
AFanatic
2006-02-02, 08:19
Jag provade ett recept från tasteline (tror jag?) där man bytte ut fettet mot kesella. Någon som gjort likadant?
Nix men jag skall testa;ska även byta ut vetemjölet mot antingen råg- eller grahamsmjöl.
Jag förstår inte denna hausse av kladdkaka.
I synnerhet inte när det finns Smulpaj! :hbang: :bow:
mitt knep för att se om den är klar eller inte är att du öpnnar ugnen lite då och då och skakar lite på formen. Är den som gelé har du kvar den ett tag till, har kakan helt stelnat när du gör skaktestet blir den inte seg utan hård. Den ska röra sig lite i formen, sen kylas. och som det tidigare nämndes: helst i kyl så den svalnar.
(Frödinges kladdkaka är ett fullvärdigt alternativ men egen blir så mycket bättre :))
Jag provade ett recept från tasteline (tror jag?) där man bytte ut fettet mot kesella. Någon som gjort likadant?
ja om du gillar syrlig kladdkaka (vilket jag INTE gör) så funkar det.
hur får man kladdkakan KLADDIG!?Har du sett American Pie? :)
Har du sett American Pie? :)
:laugh: specialsås ;)
Jag provade ett recept från tasteline (tror jag?) där man bytte ut fettet mot kesella. Någon som gjort likadant?
Japp har testa det, och det var väl gott om man bara är ute efter nyttigare fikabröd med chokladsmak, men påminde inte alls överhuvudtaget om kladdkaka *cry*
Så! Nu är min kladdkaka färdig! Ska intas imorgon efter träningen! så nu ligger den i kylskåpet och gottar till sig :D
Beroende på hur slut jag är efter passet så blir det antingen kesella med lite vaniljsocker i, eller grädde 20%, avundsjuk någon;) *MUMMMMMMS*
:laugh: specialsås
jaha nu när vi ändå är i farten me att utbyta recept sååå.. :laugh:
...skulle ja vilja rekommendera den skapelse ja nyss rörde ihop och gräddade, den vart rågod!!! även om receptet avvek NÅGOT.. *rolleyes*
originalreceptet:
100g smör
3 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
men..
-hade bara 2 dl socker så ja la till 1 dl florsocker
-hade heller inge vaniljsocker så ja tog till 3 msk oboy istället
-hade inget vetemjöl hemma så de fick bli 1,5dl havregryn istället
och till råga på allt va husets enda ugn upptagen så ja körde in skiten i micron, gräddade den nog liiite för länge oxå(10 min) för den fick en märklig konsistens.. lät som man försökte tugga stenar när man käkade :D
iaf god som tusan! så om nån känner för att experimentera lite/ bita av nåra tänder så är detta bakverket för er :D
Förslag på vad som är gott till förutom glass? funderar på grädde (20% såklart...) kesella borde ju vara gott också, kanske med lite vaniljsocker, eller kan man kanske blanda vispad grädde med kesella? ngn som testat?
Förslag på vad som är gott till förutom glass? funderar på grädde (20% såklart...) kesella borde ju vara gott också, kanske med lite vaniljsocker, eller kan man kanske blanda vispad grädde med kesella? ngn som testat?
kesella, lite mjölk, lite vaniljsocker och lite sötninsgmedel ;)
SuperJohan
2006-02-05, 16:40
Kom precis hem, köpt ägg...gissa vad jag skall baka :D
SuperJohan
2006-02-05, 18:56
Körde på Sissas recept!
Tyckte det såg lite lite ut när jag läste
så jag körde dubbla satsen *screwy*
Blev hur mycket som helst :D
Snart är den färdig :eating:
Jag gjorde denna igår och den blir perfekt kladdig. ;P Alla tyckte om den.
(Jag använde sojagrädde)
~ Kladdkaka ~
175 g veg margarin
2 msk ljus sirap
3 ½ dl socker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 ¼ dl sojagrädde eller vatten
Smält margarinet och häll i sirapen. Blanda i sockret. Sikta ner kakaon och mjölet under omrörning. Häll i sojagrädden lite i sänder medan du vispar i mjölet. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, häll i smeten och grädda i 175 grader i 20 min. När du tar ut kakan kommer den att verka väldigt lös och inte alls kakig, men det är precis så den ska vara! När den får stå en liten stund stelnar den till precis lagom kladdig konsistens! Ät med vegansk vaniljglass, gärna medan kakan fortfarande är ljummen. Kakan är god flera dagar efter bakdagen (om du kan spara den så länge vill säga…)
Variation: Blanda 1-1 ½ dl hackad mandel, nötter (hassel, val – eller pekan) eller kokosflingor i smeten.
Körde på Sissas recept!
Tyckte det såg lite lite ut när jag läste
så jag körde dubbla satsen *screwy*
Blev hur mycket som helst :D
Snart är den färdig :eating:
Låter inte fel
:)
SuperJohan
2006-02-05, 21:26
Riktigt god sissa *yourock*
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.