handdator

Visa fullständig version : Drink tips!!


mange_
2002-08-30, 07:32
HELT fucking unbelivible :) är nog dom mest passande orden jag kan komma på för drinkar!! Gjorde min första i morse, helt underbart var det, ska aldrig mer stå å koka gröt eller göra liknande slitgöra. Nop inget sånt mera bara ner med det i mixern å blanda!!!
här är i alla falll min drink

6dl mjölk
2dl havregryn
2 ägg
1dl protec
1 banan
+ lite glass och hallon!!!

Några andra som har några härliga tips!!!!???

Sverker
2002-08-30, 09:06
Hallon är inte tillräckligt kaloriintensiva.
Byt hallonen mot hackade nötter och med chokladströssel på toppen:D

ToXY
2002-08-30, 12:22
Sverker du è fan en riktig kock!!!:thumbup:

/Martin

Tomten
2002-09-13, 03:58
Hm, alltså, det där lär man ju få äta med kniv och gaffel :D

6 dl mjölk och 1 dl protec? eh..

btw, blir väl kring 120 gram protein i den där "drinken" om inte mer?

lite slöseri kanske? :smash:

fast du kanske är ett monster? :rolleyes:

Peter
2002-09-13, 09:18
Minst 120 gram? Tror du får räkna om. Med strutsägg kanske man kommer upp i det.

Grahn
2002-09-13, 09:28
P:~80g F:~28g K:~110g KCAL: ~1000
räknade på 60g/ägg och 150g/banan, lite osäker på vad en banan väger utan skal iofs. Kunde inte riktigt ta med "lite glass och hallon i beräkningen men gör nog itne så stor skillnad".

Bamse
2002-09-13, 10:04
Hur mkt protein är det i en äggvita i ett ägg av normal storlek? Visst är det i gulan som kolestreolet sitter?

Peter
2002-09-13, 10:30
Ett normalstort ägg väger ca 70 gram. Av det är drygt 10% skal. Innehållet väger alltså ca 60 gram. 100 gram ägg ger 12,6 protein. Ett ägg ger alltså ca 7,5 gram protein.

Äggvita ger 10,1 gram protein per 100 gram. Av ett ägg är ca 2/3 vita och 1/3 gula. Det betyder att vitan från ett normalstort ägg väger ca 40 gram, vilket ger ca 4 gram protein från vitan och 3,5 från gulan på ägget i fråga. Vitan innehåller 0 gram fett och 0 gram kolesterol. Däremot blir proteinkvaliten sämre av att bara äta vitan. Klart slut.

Peter

Bamse
2002-09-13, 10:50
Proteinkvalitén blir sämre därför att..?

Tack för svaret förresten :loveyou:

Peter
2002-09-13, 11:06
Därför att aminosyresammansättningen blir bättre om du äter både vitan och gulan. Om vi använder det gamla måttet BV så har hela ägg 100 och enbart vitan 80. Dessutom missar du ju ungefär hälften av proteinet på att inte äta gulan vilket gör att istället för att vara en av de billigare proteinkällorna blir det en ganska dyr om man slänger häften och dessutom får sämre effekt ev den halvan man har kvar. Men som sagt då får man ju räkna med att få i sig fettet och kolesterolet också.

Peter

Bamse
2002-09-13, 12:55
OK, det var så du menade :) Trodde det skulle komma nåt sjukt svar i stil med att vitan och gulan är synergiska och inte funkar utan varann :)

Dock gillar jag inte gulan överhuvudtaget. Smaken/konsistensen alltså. Hur är det förresten med kolesterolet? Är mängderna i en äggula skadliga eller försumbara?

Daemon
2002-09-13, 13:03
Hur konstigt det här än låter så,

Bamse läs Minimjölk tråden.

Peter
2002-09-13, 13:26
:D Ja den tråden är ett typexempel på hur vi brukar skena iväg från det ena till något helt annat. Från mjölk, till insulinindex, till hård i magen, till ägg, till blodkärl, till hönsmat, till kolesterol, till addes doktorsavhandling.

Daemon
2002-09-13, 14:02
Byta ämne är vi väldigt duktiga på :D

Sverker
2002-09-13, 15:23
Jag tycker det är charmen med forumet.

Helt hopplöst att styra:D Man kan aldrig veta var det slutar