handdator

Visa fullständig version : En risrätt, ursprungligen Indisk..


sulle_bulle
2006-01-08, 20:44
Ingredienser:

2,5 dl Ris
4 dl vatten
4 potatisar
4 dl räkor
1 lök
4 msk matolja
1 tsk salt (lite mer)
1 tomat
Gurkmeja
Kryddor (2 st kanelstångar, några kummin och 10 st hela svartpeppar)
Vitlökspulver 2 msk.

Så här gör man:

1. Skala potatisen, Skölj räkorna i varmvatten.

2. Skär löken i jätte små bitar, skär potatisen i småtärningar och skär tomaten i småbitar.

3. Lägg oljan i kastrullen, låt den upphettas lite. När det börjar fräsa lite så lägger man i kryddorna.

4. Häll i löken och låten den fräsa i ca 7 min tills den blir mjuk och rödaktig.

5. Häll i potatisen i kastrullen och låt dem fräsa i ca 5 min

6. Efter det så häller man i Tomaten, gurkmejan, saltet och vitlökspulvret.
Låta det vara i ca 5 min.

7. Sedan lägger man i riset, och vattnet. Och sedan räkorna. (2 min efter)

8. sedan låter man den koka i svag värme ca 20 min.

:hbang: Indian food is the best!

MyungChul
2006-01-11, 03:59
Inte för att vara negativ, men det här ser ut att typ vara kopierat från aftonbladet.

Varför sköja räkorna i varmt vatten? Skölj dom i kallt vatten. Och föresten, är det skalade eller oskalade räkor vi talar om? Och vem mäter räkor i volym istället för vikt.

Några kummin, vadå?
KanelstÄnger.
Svartpepparkorn.

Sorry, sågad.

Adio
2006-01-12, 22:03
Inte för att vara negativ, men det här ser ut att typ vara kopierat från aftonbladet.
...................
Sorry, sågad.


Att du orkar

dunken16
2006-01-12, 22:09
Har du mens MyungChul? Du behöver inte sitta och vara otrevlig.

ArooN
2006-01-12, 22:27
Inte för att vara negativ,
Men det var du jävlar i mig!


Ont: Skall prova detta till lunch imon tror jag! :eating:

MyungChul
2006-01-13, 00:21
Förstår inte heller gurkmeja, eller ska rätten se gul ut.. för att?

Kl4 orkar jag det mesta.

Tomten
2006-01-13, 13:04
Förstår inte heller gurkmeja, eller ska rätten se gul ut.. för att?

Kl4 orkar jag det mesta.

enda anledningen att man använder gurkmeja är väl i presentationssyfte? Så ja, där har du ditt svar.

Passar också på att ställa en fråga... varför ska man bry sig om hur maten ser ut? Är det inte lika bra att bara slänga allt i en stor gryta och röra om? Det ska ju endå ner i magen tillslut *rolleyes*

tigerofsweden
2006-01-13, 14:06
Inte för att vara negativ, men det här ser ut att typ vara kopierat från aftonbladet.

Varför sköja räkorna i varmt vatten? Skölj dom i kallt vatten. Och föresten, är det skalade eller oskalade räkor vi talar om? Och vem mäter räkor i volym istället för vikt.

Några kummin, vadå?
KanelstÄnger.
Svartpepparkorn.

Sorry, sågad.

Oh är det kungen på matlagning eller? :bow:

sulle_bulle
2006-01-13, 15:33
öh? Har skrivit receptet själv?
Det har varit i min släkt i över 60 år nu så håll klaffen om du inte har nåt vettigt att säga! *grr27* *grr27* !

tigerofsweden
2006-01-13, 15:36
öh? Har skrivit receptet själv?
Det har varit i min släkt i över 60 år nu så håll klaffen om du inte har nåt vettigt att säga! *grr27* *grr27* !

Han tror han är tuff för han går Hotell och Restaurang, just ignore him, maybe he will go away :)

hpb
2006-01-13, 16:09
varför ska man bry sig om hur maten ser ut?

Det är en viss skillnad på att njuta av maten och att stoppa den i en kvarn/fylla en tratt och pressa ner i magsäcken...

Pellefant
2006-01-13, 16:10
Tack för receptet. :)

sulle_bulle
2006-01-13, 16:46
Tack för receptet. :)
Inga problem

:)

Säg gärna till om du testat receptet ... och hur resultatet blev :P

mistermr
2006-01-14, 12:10
Ingredienser:

2,5 dl Ris
4 dl vatten
4 potatisar
4 dl räkor
1 lök
4 msk matolja
1 tsk salt (lite mer)
1 tomat
Gurkmeja
Kryddor (2 st kanelstångar, några kummin och 10 st hela svartpeppar)
Vitlökspulver 2 msk.

Så här gör man:

1. Skala potatisen, Skölj räkorna i varmvatten.

2. Skär löken i jätte små bitar, skär potatisen i småtärningar och skär tomaten i småbitar.

3. Lägg oljan i kastrullen, låt den upphettas lite. När det börjar fräsa lite så lägger man i kryddorna.

4. Häll i löken och låten den fräsa i ca 7 min tills den blir mjuk och rödaktig.

5. Häll i potatisen i kastrullen och låt dem fräsa i ca 5 min

6. Efter det så häller man i Tomaten, gurkmejan, saltet och vitlökspulvret.
Låta det vara i ca 5 min.

7. Sedan lägger man i riset, och vattnet. Och sedan räkorna. (2 min efter)

8. sedan låter man den koka i svag värme ca 20 min.

:hbang: Indian food is the best!

Det är en typ av "biryani", hhar smakat på olika varianter och det smakar topp!

Tack för receptet och indisk mat är bäst!

MVH

Trance
2006-01-14, 14:06
Såg detta receptet på flashback. Är det inte bättre att slänga i räkorna precis innan det är klart som man kom fram till där? Annars blir de väl rätt sega.

Mental
2006-01-14, 14:19
Såg detta receptet på flashback. Är det inte bättre att slänga i räkorna precis innan det är klart som man kom fram till där? Annars blir de väl rätt sega.

Och de krymper till oigenkännlighet, skulle inte lägga i förens i sista minuten, bara så de precis blir varma

sulle_bulle
2006-01-14, 14:42
Såg detta receptet på flashback. Är det inte bättre att slänga i räkorna precis innan det är klart som man kom fram till där? Annars blir de väl rätt sega.
jo det är det nog!

sulle_bulle
2006-01-14, 14:43
Det är en typ av "biryani", hhar smakat på olika varianter och det smakar topp!

Tack för receptet och indisk mat är bäst!

MVH
Har även receptet på biryani om du vill ha det... Men biryani är bara lite annourlunda...

mistermr
2006-01-14, 15:53
Har även receptet på biryani om du vill ha det... Men biryani är bara lite annourlunda...

Visst!

Jag älskar indisk mat, har du många indiska recept så PM:a gärna.


MVH