Visa fullständig version : Vad för protein i ägg?
Vad för sorts protein är det i kokta ägg? Långsamt,snabbt eller annat typ?
Kan man jämföra det med vassle och kasein i hur snabbt det är?
Äggalbumin, förhållandevis långsamt i jämförelse med vassle, något snabbare än kasein om jag minns rätt.
Äggalbumin, förhållandevis långsamt i jämförelse med vassle, något snabbare än kasein om jag minns rätt.Vassle är väl det absolut snabbaste proteinet och steget där efter är ganska långt, men att det är äggproteinet.
Fast bara vad jag har hört, när man pratar fullvärdigt då :P
King Grub
2005-12-23, 21:55
Äggprotein klassas till dom långsamma proteinerna.
Sojaisolat är näst snabbast.
Cerberus
2005-12-25, 19:35
Har snabbheten egentligen ngn praktisk betydelse på lång sikt egentligen? Så länge man får i sig nog med protein borde det väl va lugnt? Visserligen kommer större delen av mitt proteinintag från mjölk och vassle.
King Grub
2005-12-25, 19:39
I en ren jämförelse ger långsamt protein mycket bättre proteinbalans än ett snabbt för unga individer. I en blandad kost där man äter regelbundet spelar det säkert mindre roll, men jämför du proteinerna rakt av ger kaseinet betydligt bättre proteinbalans än vasslet:
http://jp.physoc.org/cgi/content/full/549/2/635
http://www.nutrition.org/cgi/content/full/132/10/3228S
http://ajpendo.physiology.org/cgi/content/full/280/2/E340
http://www.pnas.org/cgi/content/full/94/26/14930
Samtidigt stimulerar vassle proteinsyntesen mer än kasein, så i ett enskilt mål skadar det säkert inte att ha en del av båda med (om vi nu talar mjölkproteiner).
Cerberus
2005-12-25, 20:24
hmm kanske dags att köpa ett kasein-tillskott eller bulka upp på Kvarg.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.