Visa fullständig version : Steka i olja, räkna kcal?
När man steker mat i olja, tar maten upp nån större mängd av oljan?
dvs bör man ha med det i den totala mängden kcal för måltiden? :em: :confused:
Kött tar i princip inte upp någon (om det inte är panerat). Potatis, mjölk, banan och dylikt suger upp massor. Det skiljer sig altså markant mellan olika alternativ.
Kött tar i princip inte upp någon (om det inte är panerat). Potatis, mjölk, banan och dylikt suger upp massor. Det skiljer sig altså markant mellan olika alternativ.
steker i första hand kött
steka mjölk? :confused: *screwy* :laugh:
steker i första hand kött
steka mjölk? :confused: *screwy* :laugh:
Gör man nån sås i stekpannan så..
Gör man nån sås i stekpannan så..
så sant, hoppas inte max tog illa upp :em:
Men kan man alltså ignorera oljan när man steker kött?
Det är t o m så att du smälter ut en del av fettet från helt kött när du steker. Mängderna är inte överdrivet stora men 10 - 15 % rinner ut i pannan.
Summa: Helt kött samma eller lägre fetthalt efter stekning.
steker i första hand kött
steka mjölk? :confused: *screwy* :laugh:
Hahaha, tänkte inte på det förrän du citerade det. Låter rätt kul faktiskt :D
så sant, hoppas inte max tog illa upp :em:
Men kan man alltså ignorera oljan när man steker kött?Jag tror jag överlever....men det verkar som ni fattar. Inte så ofta man steker banan heller när jag tänker efter :D , inte jag iaf.
har inte reflekterat något vidare över det här tidigare, men om köttet/fisken inte suger åt sig oljan, vart fan tar den vägen eftersom pannan i regel blir torr(iaf. torrare) efter några minuters stekning, dunsta?!? *screwy*
Frustrator
2006-02-07, 08:17
Skvätter ut, bränner fast i botten på pannan mm...
Jag tror jag överlever....men det verkar som ni fattar. Inte så ofta man steker banan heller när jag tänker efter :D , inte jag iaf.
banan + sirap/honung + stekpanna :bow: otroligt gott till glass! eller nån form av optimal kvarg om man nu ska va sån :D
Om man jämför fettmängden vid grillning eller stekning så blir det betydligt mycket mer fett när man grillar. (Använder en sån där quick easy grill som fångar upp fettet).
Men som någon annan skrev så sprätter ju det en hel del då man steker och så.
Om man jämför fettmängden vid grillning eller stekning så blir det betydligt mycket mer fett när man grillar. (Använder en sån där quick easy grill som fångar upp fettet).
Men som någon annan skrev så sprätter ju det en hel del då man steker och så.
Hur kan det "bli" mer fett när man grillar? Det lär hänga på hur mycket fett du öser på.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.