handdator

Visa fullständig version : Måltidsersättare


takjens
2005-12-09, 23:09
Har inte kolozzeum någon måltidsersättare med gi som ligger runt 50 ? hitta inga uppgifter om det..

King Grub
2005-12-10, 06:07
Enda sättet att få ett sådant GI är att använda fruktos som kolhydratkälla.

Jag vet att Fairing inte vill spekulera i GI-värden på sina produkter (vilket är bra).

Sverker
2005-12-10, 07:47
Visst finns den:
http://www.kolozzeum.com/product_info.php?cPath=26&products_id=64


Möjligt att du förväxlat den med energitillskottet Slow Carbs:
http://www.kolozzeum.com/product_info.php?cPath=22&products_id=56

Bekymmra dig inte för fruktosen. Alla larmrapporterna bygger på att just fruktos skulle ombildas till fett och leda till åderförfettning. Med en diet med reducerade kalorier så är blodsockret lägre och leverglykogendepåerna mindre vilket inte leder till att just frukltosen blir till fett. Tvätom så kommer det långsammare blodsockersvaret leda till jämnare blodsocker och du slipper otrevliga dippar.

King Grub
2005-12-10, 09:03
Bekymmra dig inte för fruktosen. Alla larmrapporterna bygger på att just fruktos skulle ombildas till fett och leda till åderförfettning. Med en diet med reducerade kalorier så är blodsockret lägre och leverglykogendepåerna mindre vilket inte leder till att just frukltosen blir till fett. Tvätom så kommer det långsammare blodsockersvaret leda till jämnare blodsocker och du slipper otrevliga dippar.

Vad säger du om det här (http://forum.body.se/showpost.php?p=655&postcount=15)?

Sverker
2005-12-10, 09:16
Vad säger du om det här (http://forum.body.se/showpost.php?p=655&postcount=15)?


Att Alex är en hygglig kille.



Varför skulle fruktos omsättas med C-P450 :confused:
Cytokrom-P450 används för att föra in syrgas till en opolär molekyl och helt enkelt oxidera den och göra den mer vattenlöslig. Bra för alla möjliga molekyler men knappast troligt för fruktos som är synnerligen vattenlöslig.

Vi behöver Charlotte Erlandsson-Albertsson arbete för att bena ut det.


Vad spelar det för roll att fruktos tillverkas enzymatiskt från glukos som i sin tur kommer från hydrolyserad stäkelse dvs high-fructose-corn-syrup ?

takjens
2005-12-10, 13:02
Tack för svaren, Hittade via en bekant ett som hade 47 i Gi till ett bra pris men ändå så vill man ju handla hära, därav frågan! =)

Sverker
2005-12-10, 20:40
Charlotte Erlandsson-Albertsson har många strängar på sin lyra. Hon är med här:

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=195729

Annars så forskade hon på enterostatiner. Förmedlare av mättnadskänsla.

Här finns om sött, söttsug och om lightdrycker:
http://www.forskning.se/servlet/GetDoc?meta_id=85591

Men var finns det något om fruktos och fettmetabolismen ? Eller ännu hellre om C-P450 ?