Pdaddy
2005-12-04, 17:43
Ok Ok, de låter kefft..
Men det är så jävla gott så de finns inte.. :thumbup:
Recept kommer då.
Saffransskorpor med sötmandel.
(CA 30 st)
1 1/2 dl Sötmandel (glöm ej att skala dem)
100 g smör
2 pkt Saffran
2 Ägg
1 1/2 dl Socker
5 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
¤ Värm ugnen till 200 grader, Hacka sötmandlarna grovt.
¤ Smällt smöret och ta av kastrullen från värmen (häll i en bunke), rör ner saffran, ägg, socker, mjöl, bakpulver och mandlarna. Arbeta ihop allt till en deg.
¤ Rulla ut degen i 3 lika stora längder. Lägg dem på en ungsplåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-15 minuter.
¤ Ta ur plåten och dela längderna i sneda bitar. sänk tempraturen till 175 grader. Rosta skorporna mitt i ugnen så de får gyllene färg i ca 10-15 minuter.
¤ Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills det har svalnat. Då blir de extra knapriga och god..
Tipps, har ni problem å skala mandlarna !!! Koka upp dem lite snabbt, sen går det gö lätt.
Marcus
PS, jag har redan gjort 2 satser och nästan mumsagt upp allt.. Hmm de där lät lite mysko *whatever*
Men det är så jävla gott så de finns inte.. :thumbup:
Recept kommer då.
Saffransskorpor med sötmandel.
(CA 30 st)
1 1/2 dl Sötmandel (glöm ej att skala dem)
100 g smör
2 pkt Saffran
2 Ägg
1 1/2 dl Socker
5 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
¤ Värm ugnen till 200 grader, Hacka sötmandlarna grovt.
¤ Smällt smöret och ta av kastrullen från värmen (häll i en bunke), rör ner saffran, ägg, socker, mjöl, bakpulver och mandlarna. Arbeta ihop allt till en deg.
¤ Rulla ut degen i 3 lika stora längder. Lägg dem på en ungsplåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-15 minuter.
¤ Ta ur plåten och dela längderna i sneda bitar. sänk tempraturen till 175 grader. Rosta skorporna mitt i ugnen så de får gyllene färg i ca 10-15 minuter.
¤ Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills det har svalnat. Då blir de extra knapriga och god..
Tipps, har ni problem å skala mandlarna !!! Koka upp dem lite snabbt, sen går det gö lätt.
Marcus
PS, jag har redan gjort 2 satser och nästan mumsagt upp allt.. Hmm de där lät lite mysko *whatever*