handdator

Visa fullständig version : Protein i ugn.


Subs2000
2005-11-20, 20:20
Har hört förut att proteinet ska försämras om man har det i ugnen. Hadde tängt göra lite bars å i receptet stog det att man måste ha det i ugnen på 175grader i 25 min. Hur mkt kommer det skada proteinet ? Vad är det som förstörs och är det mkt bättre att skita i att ha det i ungen å göra om receptet lite så man slipper att stoppa in det i ungen ?

Sökte runt på forumet men hitta inget om detta...
Kanske nån har posta om detta förut eller nån anan som vet en post om detta här på forumet eller nått anat forum som jag inte har hitta och kanske kan länka.

MVH Subs2000

Sverker
2005-11-20, 20:33
Vad som förstörs är lite beroende på vad du stoppar i kakan. Rent protein klarar sig bäst. Tillsätter du mjölk ( eg mjölksocker ) eller fleromättat fett så tar de känsliga aminosrorna stryk och förstörs. Det är främst aminosyran lysin som förstörs i ugnen. Praktiskt spelar det ingen roll eftersom lysin finns i överskott i mjölk och vassle.

Så länge du inte gör knäck av kakan så är det kanske bara 2 - 3 % av proteinet som förstörs. Bränner du på kanske 10 eller 15 procent som är utslaget.