handdator

Visa fullständig version : Vad är det för näringsvärde i människokött?


Depzon
2005-11-19, 03:02
Haha. Vad kan det vara i en mänsklig bröstfilé? Såg en dokumentär om kannibaler på Nya Guinea. De såg förbannat muskulösa ut för att vara infödingar :D

King Grub
2005-11-19, 06:31
Likvärdigt näringsvärde som annat kött, t ex magert griskött.

Aminosyreprofilen:

http://ajpendo.physiology.org/cgi/content-nw/full/276/4/E628/T1

Lizard
2005-11-19, 10:50
I närheten av ämnet men helt utanför.

Den genetiska skillnaden, alltså kod-differenser i DNA, mellan alla människor på hela vår planet är mindre än den som återfinns i en grupp (flock) chimpanser.

Lizard

Sniggel
2005-11-19, 13:39
I närheten av ämnet men helt utanför.

Den genetiska skillnaden, alltså kod-differenser i DNA, mellan alla människor på hela vår planet är mindre än den som återfinns i en grupp (flock) chimpanser.

Lizard
Oj, jag som trodde att vi människor hade jättestor DNA-variation pg a att (misstolka mig inte nu!) "dåliga gener" såväl som "bra gener" överlever och oftast sprids vidare.
Vi har ju nästan inte något naturligt urval.

Nitrometan
2005-11-20, 10:05
Sniggel: just därför blir variationen mindre. Inget värde i att variera...

Annars så smakar människa och gris lika, så jag antar att näringsvärdet är ungefär detsamma.

skaparn
2005-11-20, 12:09
Annars så smakar människa och gris lika, så jag antar att näringsvärdet är ungefär detsamma.

Eh, antyder du att du ätit människa? Vem var den olycklige?

King Grub
2005-11-20, 12:10
http://www.eathufu.com/recipes.asp?id=25

Davil
2005-11-20, 13:03
http://www.eathufu.com/recipes.asp?id=25
Heeelt sjukt ju !

Srednq
2005-11-20, 18:59
fick förklarat för mig en gång att de bästa man kunde äta var människor. pga att man skulle kunna tillgodogöra sig alla ämnen å dyl i de köttet

Sverker
2005-11-20, 20:07
fick förklarat för mig en gång att de bästa man kunde äta var människor. pga att man skulle kunna tillgodogöra sig alla ämnen å dyl i de köttet


Det tror jag inte på.


Varför skulle det vara skillnad på gris, ko eller mäniska ? Kött som kött. Det är en viss mängd muskelprotein och bindväv som vår matspjälkning ska ta sig igenom.


Gud förbjude att vi/jag skriver om att äta mäniska, varför nu frågan kommit upp över huvudtaget :confused: Det är ju både motbjudande och rent ut sagt vidrigt.

oxenia
2005-11-20, 21:42
*cry* läskigt

Nitrometan
2005-11-21, 09:39
Eh, antyder du att du ätit människa? Vem var den olycklige?
Schhhh! *rolleyes*