Logga in

Visa fullständig version : fläskkött - genomstekt?


sissa
2005-11-12, 11:03
Som relativt nybliven ätare av rött kött så har jag en fråga om det här med genomstekt vs ej genomstekt.

Att kyckling ska vara genomstekt pga salmonellarisk vet jag.

Hur är det med fläskkött? Jag brukar alltid köra det så det är genomstekt, och det gör de flesta vad jag vet, men är det pga av nån hälsorisk, såsom kycklingen, eller för att köttet ej lämpar sig rent smakmässigt att vara rosa såsom nötkött gör?

ViktorH
2005-11-12, 12:46
Att folk väljer att genomsteka griskött beror nog främst på rädsla för att drabbas av trikinos (http://www.smittskyddsinstitutet.se/SMItemplates/Article.aspx?id=2369).

Trikinos hos tamsvin har inte påträffats i Sverige sedan 60-talet, så det borde inte vara någon större risk. Jag tycker ändå att det känns lite läskigt att äta blodigt griskött.

sissa
2005-11-12, 13:49
Ok.

Tackar för svaret.