Visa fullständig version : Kaffe
Vad är nackdelarna/effekterna av att dricka för mycket kaffe?
blekfet2
2005-09-29, 06:31
testa sök, finns många poster om det här.
tänkte det gick snabbare att fråga eftersom många antagligen kan svara på nån minut istället för att leta igenom 100 kaffetrådar
King Grub
2005-09-29, 07:30
Den akuta effekten på glukostoleransen är negativ, och insulinsvaret på måltider blir upp till 50% större under påverkan av koffein. En kopp kaffe sänker insulinkänsligheten med runt 15%. Den kroniska effekten av kaffeintag verkar dock däremot vara skyddande mot insulinresistens och diabetes typ II.
Cerberus
2005-09-30, 00:07
vad i koffein är det som gör att det höjer insulinet i blodet efter måltid?? har alltid undrat det.
King Grub
2005-09-30, 05:34
Insulinkänsligheten påverkas negativt av koffein genom insulinframkallad fosforylation och aktivering av Akt (en proteinkinaseffektor) blockeras av koffein. Koffeinet inhiberar också insulinframkallat 2-deoxy-D-[1-(3)H]glukosupptag i bruna adipocyter.
vad i koffein är det som gör att det höjer insulinet i blodet efter måltid?? har alltid undrat det.
För att koffeinet stimulerar frisättningen av adrenalin i kroppen. Adrenalinet är insulinets motpol och höjer blodsockret m h a leverglykogenet.
Alltså måste mer insulin frisättas för att balansera blodsockernivån.
Motsätter min text din King Grub ?
Hmm..."Koffeinet inhiberar också insulinframkallat 2-deoxy-D-[1-(3)H]glukosupptag i bruna adipocyter"
2-deoxy-D-[1-(3)H] är en markör för glukosupptag i cellerna. Det är en bra markör för cellen tar upp glukosen men kan förbränna den utan glukosen stannar kvar i cellen. Finns INTE naturligt i maten vi normalt äter.
King Grub
2005-09-30, 05:43
Nej, det gör den inte - min text förklarar varför insulinkänsligheten sänks under lång tid och ger större blodsocker- och insulinsvar på nästa och nästa mål, då stresshormonfaktorn inte längre är... en faktor. Den fullständiga mekanismen är troligtvis inte känd, men dessa faktorer är dom man upptäckt: "These results may, in part, explain the ability of caffeine to decrease insulin sensitivity" (Biochem Pharmacol. 2004 Nov 15;68(10):1929-37).
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.