Fettecke
2005-09-24, 16:35
jag är lite fundersam nu efter en relativt misslyckad middag...
köpte hem runt 700gr fläskfile och gjorde ett tappert försök till gorme´ middag...
kort sagt så stekte jag skivad fläskfile tills de fick bra färg... sen fixxade iordning en ruskigt god sås... för att sedan lägga ner fläskfilen i såsen och koka vidare så filen vart lite mörare...
problemet kom nu, att troligen så kokade filen sönder allt fett, så det lossnade från köttet, och flöt omkring och såg rejält äckligt ut...
Såsen gjordes på:
- kokade upp 2dl vatten och kapade ner buljong, kokade vidsare tills den var borta
- la ner uppkapad gul-lök och kokade vidare, snittade sen ner champinjoner och kokade ett tag... (medveten kokning, brukar steka förut, men testade annat nu)
- för att sedan lägga ner 1.5 burk kvarg i röran...
- sen ner med flytande oxbuljong och "thai-hora"... stark thaisås dvs... smakar gudomligt...
- nu lägger jag ner köttet som är fördigstekt och pepprad och skit...
- 5 min senare så är det massa flytande gegg som befinner sig i min fd. vackra gryta... jag tar upp det och det har ju en ganska stabil konsistens, jag tror det är fett iaf...
så, det vart ju skitbra ända tills fettet lossnade och såg rejält äckligt ut.
nån som har tips ?
köpte hem runt 700gr fläskfile och gjorde ett tappert försök till gorme´ middag...
kort sagt så stekte jag skivad fläskfile tills de fick bra färg... sen fixxade iordning en ruskigt god sås... för att sedan lägga ner fläskfilen i såsen och koka vidare så filen vart lite mörare...
problemet kom nu, att troligen så kokade filen sönder allt fett, så det lossnade från köttet, och flöt omkring och såg rejält äckligt ut...
Såsen gjordes på:
- kokade upp 2dl vatten och kapade ner buljong, kokade vidsare tills den var borta
- la ner uppkapad gul-lök och kokade vidare, snittade sen ner champinjoner och kokade ett tag... (medveten kokning, brukar steka förut, men testade annat nu)
- för att sedan lägga ner 1.5 burk kvarg i röran...
- sen ner med flytande oxbuljong och "thai-hora"... stark thaisås dvs... smakar gudomligt...
- nu lägger jag ner köttet som är fördigstekt och pepprad och skit...
- 5 min senare så är det massa flytande gegg som befinner sig i min fd. vackra gryta... jag tar upp det och det har ju en ganska stabil konsistens, jag tror det är fett iaf...
så, det vart ju skitbra ända tills fettet lossnade och såg rejält äckligt ut.
nån som har tips ?