johan83
2005-09-23, 15:58
Om man läser lite på detta forum så märker man att sojabönan verkar vara den klart mest populära bönan.
Har kollat lite på SLVs aminosyratabell för att försöka reda ut skillnaden på proteinkvalité. Nu hittar jag inte alla bönor där och jag har heller inte undersökt saken så värst grundligt men jag hittar ingen solklar skillnad mellan sojabönan och bönor där.
Har jag möjligen missat något eller är det bara pga den höga proteinhalten relativt kolhydrathalten som gör sojabönan så populär?
Finns det någon böna (i risentas utbud) som man bör undvika pga sämre proteinkvalitet eller av annan anledning?
Har kollat lite på SLVs aminosyratabell för att försöka reda ut skillnaden på proteinkvalité. Nu hittar jag inte alla bönor där och jag har heller inte undersökt saken så värst grundligt men jag hittar ingen solklar skillnad mellan sojabönan och bönor där.
Har jag möjligen missat något eller är det bara pga den höga proteinhalten relativt kolhydrathalten som gör sojabönan så populär?
Finns det någon böna (i risentas utbud) som man bör undvika pga sämre proteinkvalitet eller av annan anledning?