handdator

Visa fullständig version : Imorgon blir det dansk äggvita till frukost!


raZmus
2005-09-18, 00:20
Ibland när någon har varit på utlandssemester så tar de med fina presenter hem till en. Min kära mor var på långresa till Danmark (hon bor ju ändå i Småland till vardags) och köpte med hem prima dansk äggvita till sin kära son. Hon vet vad jag uppskattar! ;)


http://www.fyraess.se/forum/DSC01093.JPG
http://www.fyraess.se/forum/DSC01095.JPG


När får vi se detta i vanliga svenska livsmedelsbutiker så man slipper beställa genom typ ICA Meny om man vill ha tag på ren äggvita? :)


OBSERVERA att den även är Salmonellafri! Mycket praktiskt!

Sverker
2005-09-18, 06:44
OBSERVERA att den även är Salmonellafri! Mycket praktiskt!


Den är ju pastöriserad ! Salmonella gillar inte värme och dör vid 60 grader C.
Äggvitan är pastöriserad vid 65 grader C så allt är frid och fröjd.

Vad kan man dra för slutsats av detta ?...Att hårdkokta ägg ALLTID är salmonellafria :thumbup:

mini_Arnold
2005-09-18, 06:47
Vad kostar ett sånt paket?

raZmus
2005-09-18, 08:05
Den är ju pastöriserad ! Salmonella gillar inte värme och dör vid 60 grader C.
Äggvitan är pastöriserad vid 65 grader C så allt är frid och fröjd.

Vad kan man dra för slutsats av detta ?...Att hårdkokta ägg ALLTID är salmonellafria :thumbup:


Jag tyckte bara det var lite roligt att det stod så, lugn nu Sverker :)

raZmus
2005-09-18, 08:09
Vad kostar ett sånt paket?

Jag vet faktiskt inte riktigt.


Men efter lite närmare efterforskning har jag upptäckt att tillverkaren, DanAeg, ingår i Kronägg och de två företaget kommer smälta samman helt inom de närmsta åren.

För er som känner er sugna på lite danska, http://www.danaeg.dk/eggsite-dk/produkter/forbruger/6-pack_skrabeag.asp?2,0

MUGEN
2005-09-18, 11:03
Jag vet faktiskt inte riktigt.


Men efter lite närmare efterforskning har jag upptäckt att tillverkaren, DanAeg, ingår i Kronägg och de två företaget kommer smälta samman helt inom de närmsta åren.

För er som känner er sugna på lite danska, http://www.danaeg.dk/eggsite-dk/produkter/forbruger/6-pack_skrabeag.asp?2,0

:thumbup: äggblommor, danska är för jävla roligt.
är det vanlig kokt äggvita i förpackningarna då, praktiskt att ta med och käka som mellanmål i kontrast till dom alltmer tråkiga mjölkprodukterna.

zanzi
2005-09-18, 13:47
Den är ju pastöriserad ! Salmonella gillar inte värme och dör vid 60 grader C.
Äggvitan är pastöriserad vid 65 grader C så allt är frid och fröjd.

Vad kan man dra för slutsats av detta ?...Att hårdkokta ägg ALLTID är salmonellafria :thumbup:

Och under hur lång tid ska man minst koka äggen?

Sverker
2005-09-18, 16:04
Och under hur lång tid ska man minst koka äggen?

Så att hela vitan stelnat.
Salmonellan kämpar sig in mot gulan men fastnar ( först ) i vitan.
Vid 6 - 7 minuter är hela vitan stel och gulan är endast lite kladdig i mitten. Själv föredrar jag helt stelt ägg = 10 minuter.

Weird
2005-09-18, 16:27
Så att hela vitan stelnat.
Salmonellan kämpar sig in mot gulan men fastnar ( först ) i vitan.
Vid 6 - 7 minuter är hela vitan stel och gulan är endast lite kladdig i mitten. Själv föredrar jag helt stelt ägg = 10 minuter.
eller så köper man svenska ägg och slipper bry sig :D

Spannmål
2005-09-18, 17:43
Hur länge skall ett ägg stekas för att salmonellan skall dö?

Weird
2005-09-18, 18:27
Hur länge skall ett ägg stekas för att salmonellan skall dö?
sverker sa det "Så att hela vitan stelnat"