Visa fullständig version : Imorgon blir det dansk äggvita till frukost!
Ibland när någon har varit på utlandssemester så tar de med fina presenter hem till en. Min kära mor var på långresa till Danmark (hon bor ju ändå i Småland till vardags) och köpte med hem prima dansk äggvita till sin kära son. Hon vet vad jag uppskattar! ;)
http://www.fyraess.se/forum/DSC01093.JPG
http://www.fyraess.se/forum/DSC01095.JPG
När får vi se detta i vanliga svenska livsmedelsbutiker så man slipper beställa genom typ ICA Meny om man vill ha tag på ren äggvita? :)
OBSERVERA att den även är Salmonellafri! Mycket praktiskt!
OBSERVERA att den även är Salmonellafri! Mycket praktiskt!
Den är ju pastöriserad ! Salmonella gillar inte värme och dör vid 60 grader C.
Äggvitan är pastöriserad vid 65 grader C så allt är frid och fröjd.
Vad kan man dra för slutsats av detta ?...Att hårdkokta ägg ALLTID är salmonellafria :thumbup:
mini_Arnold
2005-09-18, 06:47
Vad kostar ett sånt paket?
Den är ju pastöriserad ! Salmonella gillar inte värme och dör vid 60 grader C.
Äggvitan är pastöriserad vid 65 grader C så allt är frid och fröjd.
Vad kan man dra för slutsats av detta ?...Att hårdkokta ägg ALLTID är salmonellafria :thumbup:
Jag tyckte bara det var lite roligt att det stod så, lugn nu Sverker :)
Vad kostar ett sånt paket?
Jag vet faktiskt inte riktigt.
Men efter lite närmare efterforskning har jag upptäckt att tillverkaren, DanAeg, ingår i Kronägg och de två företaget kommer smälta samman helt inom de närmsta åren.
För er som känner er sugna på lite danska, http://www.danaeg.dk/eggsite-dk/produkter/forbruger/6-pack_skrabeag.asp?2,0
Jag vet faktiskt inte riktigt.
Men efter lite närmare efterforskning har jag upptäckt att tillverkaren, DanAeg, ingår i Kronägg och de två företaget kommer smälta samman helt inom de närmsta åren.
För er som känner er sugna på lite danska, http://www.danaeg.dk/eggsite-dk/produkter/forbruger/6-pack_skrabeag.asp?2,0
:thumbup: äggblommor, danska är för jävla roligt.
är det vanlig kokt äggvita i förpackningarna då, praktiskt att ta med och käka som mellanmål i kontrast till dom alltmer tråkiga mjölkprodukterna.
Den är ju pastöriserad ! Salmonella gillar inte värme och dör vid 60 grader C.
Äggvitan är pastöriserad vid 65 grader C så allt är frid och fröjd.
Vad kan man dra för slutsats av detta ?...Att hårdkokta ägg ALLTID är salmonellafria :thumbup:
Och under hur lång tid ska man minst koka äggen?
Och under hur lång tid ska man minst koka äggen?
Så att hela vitan stelnat.
Salmonellan kämpar sig in mot gulan men fastnar ( först ) i vitan.
Vid 6 - 7 minuter är hela vitan stel och gulan är endast lite kladdig i mitten. Själv föredrar jag helt stelt ägg = 10 minuter.
Så att hela vitan stelnat.
Salmonellan kämpar sig in mot gulan men fastnar ( först ) i vitan.
Vid 6 - 7 minuter är hela vitan stel och gulan är endast lite kladdig i mitten. Själv föredrar jag helt stelt ägg = 10 minuter.
eller så köper man svenska ägg och slipper bry sig :D
Spannmål
2005-09-18, 17:43
Hur länge skall ett ägg stekas för att salmonellan skall dö?
Hur länge skall ett ägg stekas för att salmonellan skall dö?
sverker sa det "Så att hela vitan stelnat"
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.