Mr A
2005-09-01, 12:38
Jag har några frågor:
Mål före träning
Låter grovt bröd (ex polar extrem), 1 äpple, keso, minimjölk och 2 ägg som ett bra mål före (ca 60 min före) ett gympass, eller blir det för mycket fett?..dvs med äggen och keson?
Kan man med fördel byta ut keson mot minikeso under deff (för att få i sig mindremättat fett) eller spelar den fettskillnaden ingen roll om man totalt sett över dagen ligger på kaloriminus?
Mål efter träningsdrinken (ca 60 min efter träning):
Är fullkornsris, morötter och en blandning av vassle- och kaseinpulver ett bra mål efter träning? Eller ska man helst få i sig något animaliskt protein, kyckling ex istället? Är det på något sätt sämre ur näringssynpunkt och risk för fettinlagring om man väljer att inta proteinpulver istället för kyckling eller kött till detta målet?
Och om man väljer att ta pulver istället för animaliskt protein, ska man då välja vassle eller kasein eller går det bra att blanda (för ekonomins skull)?? Vilket är bäst ur näringssynpunkt, och finns det risk för ökad fettinlagring om man väljer snabbt protein som vassle istället för kasein?
Mycket tacksam för all hjälp jag kan få!
Mål före träning
Låter grovt bröd (ex polar extrem), 1 äpple, keso, minimjölk och 2 ägg som ett bra mål före (ca 60 min före) ett gympass, eller blir det för mycket fett?..dvs med äggen och keson?
Kan man med fördel byta ut keson mot minikeso under deff (för att få i sig mindremättat fett) eller spelar den fettskillnaden ingen roll om man totalt sett över dagen ligger på kaloriminus?
Mål efter träningsdrinken (ca 60 min efter träning):
Är fullkornsris, morötter och en blandning av vassle- och kaseinpulver ett bra mål efter träning? Eller ska man helst få i sig något animaliskt protein, kyckling ex istället? Är det på något sätt sämre ur näringssynpunkt och risk för fettinlagring om man väljer att inta proteinpulver istället för kyckling eller kött till detta målet?
Och om man väljer att ta pulver istället för animaliskt protein, ska man då välja vassle eller kasein eller går det bra att blanda (för ekonomins skull)?? Vilket är bäst ur näringssynpunkt, och finns det risk för ökad fettinlagring om man väljer snabbt protein som vassle istället för kasein?
Mycket tacksam för all hjälp jag kan få!