Visa fullständig version : Beef Jerky
ni som inte testat det än, gör det på en gång!!! hur gott som helst. 40gram protein per 100g. Äter det som godis nu *popcorn*
ni som inte testat det än, gör det på en gång!!! hur gott som helst. 40gram protein per 100g. Äter det som godis nu *popcorn*
Det är godis, och jävligt gott sådant, men lite småsvårt att få tag på här ute i ödemarken :(
mystic[-_-]
2005-07-21, 11:22
det är gott men hittar det inte på ica längre :cryout:
du va tvungen att ha med bananerna bara så vi ska få en bild av dig som en nyttig och frisk människa! erkänn!
Markus H
2005-07-21, 11:25
ni som inte testat det än, gör det på en gång!!! hur gott som helst. 40gram protein per 100g. Äter det som godis nu *popcorn*
VArt hittar man dessa godsaker....??
hur är det på kolhydrats fronten då? är det mycket socker ?
VArt hittar man dessa godsaker....??
hur är det på kolhydrats fronten då? är det mycket socker ?
Brukar vara ganska lite typ 1-5g
Men då brukar det iof vara fetare, hmm...
VArt hittar man dessa godsaker....??
hur är det på kolhydrats fronten då? är det mycket socker ?
sök på google så får du upp några webshopar, man får väl inte länka här
Käka det i USA hela tiden, är dock lite dyrt.. har aldrig sett det i Sverige tyvärr.. gott som in i fasen är det iaf.. De från staterna var ofta rätt mycket socker i...
Kolozzeum säljer det ju inte så borde väl gå bra att länka, vart har ni hittat det billigast ngnstans?
jag köpte på grays i uppsala förut,m fast vet dock inte om jag tyckte dte var sådär supergott
hobbitar
2005-07-21, 14:29
Ser ut som hundmat...
Stenberg
2005-07-21, 14:34
Nån som har kompletta näringsvärden?
Hittade ett recept här istället... Om någon är intresserad av att göra själv.
Beef Jerky på svenska (torkat kött)
Skär ett bra nötkött (ex. rostbiff) i tunna skivor.
Lägg i en skål.
Salta och peppra med svartpeppar efter behag.
Se till att alla skivor blir kryddade genom att vända bitarna ordentligt.
Lägg ut alla skivorna på en plåt.
Sätt in i ugnen på 50 grader.
Vänd och flytta om skivorna ett par gånger i början av torkningen för att få bort vätskan som samlas under.
Låt vara i ugnen ca 1 dygn (vi stänger för säkerhets skull alltid av spisen och ställer upp ugnsluckan om vi inte är hemma).
Köttet är färdigt när det är torrt och segt, men inte knaprigt.
Hittade ett recept här istället... Om någon är intresserad av att göra själv.
Beef Jerky på svenska (torkat kött)
Skär ett bra nötkött (ex. rostbiff) i tunna skivor.
Lägg i en skål.
Salta och peppra med svartpeppar efter behag.
Se till att alla skivor blir kryddade genom att vända bitarna ordentligt.
Lägg ut alla skivorna på en plåt.
Sätt in i ugnen på 50 grader.
Vänd och flytta om skivorna ett par gånger i början av torkningen för att få bort vätskan som samlas under.
Låt vara i ugnen ca 1 dygn (vi stänger för säkerhets skull alltid av spisen och ställer upp ugnsluckan om vi inte är hemma).
Köttet är färdigt när det är torrt och segt, men inte knaprigt.
Därav så pass mycket protein då all vätska avdunstat. Låter mycket gott! :eating:
/Timme
Hittade ett recept här istället... Om någon är intresserad av att göra själv.
Beef Jerky på svenska (torkat kött)
Skär ett bra nötkött (ex. rostbiff) i tunna skivor.
Lägg i en skål.
Salta och peppra med svartpeppar efter behag.
Se till att alla skivor blir kryddade genom att vända bitarna ordentligt.
Lägg ut alla skivorna på en plåt.
Sätt in i ugnen på 50 grader.
Vänd och flytta om skivorna ett par gånger i början av torkningen för att få bort vätskan som samlas under.
Låt vara i ugnen ca 1 dygn (vi stänger för säkerhets skull alltid av spisen och ställer upp ugnsluckan om vi inte är hemma).
Köttet är färdigt när det är torrt och segt, men inte knaprigt.
Undrar om det funkar med lövbiff?
Kolozzeum säljer det ju inte så borde väl gå bra att länka, vart har ni hittat det billigast ngnstans?
köpte mina på http://www.beefjerky.se/
vet inte om det är billigast men den är snabb leverans. 2 arbetsdagar sen ligger kötten i brevlådan :eating:
Nån som har kompletta näringsvärden?
Jack Links Beef Jerky
Protein 40.9g
Kolhydrat 16.6g
Fett 2.8g
OMG så jävla dyr den svenska sidan var!!!! Det är inte direkt jämförbart med snabbköp i USA.
Torka ert eget kött på vintern istället. Bygg en luftig fågelholk och häng ut till önskat resultat.
wtf.. iväg till netto blir det!
Om kilopriset låter högt så bör man ha i åtanke att vanligt nötkött är typ 75% vatten.
datorjaevel
2005-07-21, 15:43
måste säga att hemsidans utseende var respektingivande.
Rentjipps är inte så illa heller, men kilopriset är inte att leka med ...
Jack Links Beef Jerky
Protein 40.9g
Kolhydrat 16.6g
Fett 2.8g
Kassa näringsvärden det var på den där. Fick någon från sydafrika i vintras. I den var det inget socker och den smakade underbart. Kommer självklar inte ihåg vad den hette.
http://www.beefjerky.com/se/
http://www.beefjerky.com/nutri.html
Va svårt om man använder google ;)
Det var ju svindyrt, ska vänta en månad till när jag är i kina och köpa alla möjliga torkade mat. Torkad fisk som jag köpte därifrån har
80gram protein, 1,7gram fett och 18gram vatten, massor mineraler och vitamin B3. :)
Om detta är bra näringsvärde så kan man ju istället köpa Fläsksvålar som står i chips-hyllan. 70g protein och 30g fett per 100g.
Om detta är bra näringsvärde så kan man ju istället köpa Fläsksvålar som står i chips-hyllan. 70g protein och 30g fett per 100g.
Kolla mina länkar, där ser du hur näringsvärdet ska se ut ;)
Dessutom är väl proteinet i fläsksvålarna helt värdelöst? :D
100 spänn för lite snacks?
Jag kör på bananerna på första bilden...
Brian Boitano
2007-04-23, 17:24
Gaaah vad gott Beef Jerky är - synd att det är så djävulskt dyrt bara *gah!*
Om detta är bra näringsvärde så kan man ju istället köpa Fläsksvålar som står i chips-hyllan. 70g protein och 30g fett per 100g.
Gott ja, men uhh, kollagen bygger man inte mycket muskler med :)
Cerberus
2007-04-23, 17:30
beef jerky e gott som fan :D
Såna fanns i den lokala mataffären ett tag, sjukt gott, men också sjukt dyrt. :(
Såna fanns i den lokala mataffären ett tag, sjukt gott, men också sjukt dyrt. :(
Vad kostar det i de fysiska affärerna?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.