handdator

Visa fullständig version : Matlådor


Chandler
2005-05-25, 20:02
Jag har haft förmånen att välsignas med kylskåp (2 st.!) samt micro (2 st.!) på mitt sommarjobb. Det öppnar ju möjligheter som man absolut inte vill försitta! Mellanmål brukar bli en burk kvarg förmiddag, en burk eftermiddag; men nu efterlyser jag tips på trevliga matlådor till lunch.

Jag är ingen mästare i köket och har dålig fantasi, så tips är välkomna!

Så här såg den senaste lådan min ut förresten ( :D ):

1 burk tonfisk (140g)
1 påse frysta grönsaker (200g)
olivolja

Billigt, nyttigt, men gott? *rolleyes*

MyungChul
2005-05-25, 21:36
Ok, då kör vi.

1 port, Limekyckling med jordnötssås och råris

1dl råris - Koka
150g kycklingfilé - Marinera, skiva, stek
--Marinad--
½ lime
1cl soja
1tsk honung(flytande)
--Sås--
25-30g Jordnötssmör (om smooth tillsätt gärna lite hackade jordnötter)
50g Mjölk
10g Vispgrädde/Matlagningsgrädde alt. maizena
(detta är alltså en redning, men blir godare med vispgrädde!)
1. Smält jordnötssmöret 2. Blanda i mjölken försiktigt, dvs inte allt på en gång 3. Avsluta med grädden/Maizena 4. Koka upp

-- Köttfärssås, 1 port
125g Nötfärs
100g Krossade tomater
25g Gul lök
20g Championer
20g Majs
5g Olja

Fräs färsen och löken i oljan, tillsätt championerna och tomaterna samt majsen. Låt koka ihop.
Koka pasta till detta, ris fungerar också.

Vill du ha fler recept?

Chandler
2005-05-27, 06:21
Vill du ha fler recept?

Gärna tack! Och tack för de jag redan fick! Ska prövas nästa vecka!

supremo
2005-05-27, 07:40
Bara att börja laga mat hemma och göra en extra portion så har du en matlåda!

Chandler
2005-05-27, 07:52
Bara att börja laga mat hemma och göra en extra portion så har du en matlåda!

Exakt precis vad jag gör.

supremo
2005-05-27, 07:53
Exakt precis vad jag gör.
Då så! Problemet löst! :thumbup:

Chandler
2005-05-27, 08:01
Då så! Problemet löst! :thumbup:

Njaa, maten skall ju fortfarande göras. ;)

supremo
2005-05-27, 08:03
Njaa, maten skall ju fortfarande göras. ;)
Vilket du här ovan skrev att du gör *screwy*

Janolov
2005-05-27, 08:49
Köp nötfärs och platta till dina egna biffar...kanske med lite salt o peppar....grilla eller stek...

Gör sedan en låda med biff, ärtor, majs och ha med dig någon bbq-sås kanske...

MyungChul
2005-05-27, 09:55
Köp nötfärs och platta till dina egna biffar...kanske med lite salt o peppar....grilla eller stek...

Gör sedan en låda med biff, ärtor, majs och ha med dig någon bbq-sås kanske...

och kanske någon kolhydratskälla till? blir väldigt ickemättande och tråkigt annars

Chandler
2005-05-27, 10:20
Vilket du här ovan skrev att du gör *screwy*

[1] Lagar mat hemma, ja, och [2] använder resten som matlåda. För att ytterligare förtydliga det hela så bör alltså maten lagas (se [1]), sedan delvis förtäras där hemma och slutligen inmundigas resten (se [2]) i form av "matlåda" på arbetsplatsen. Frågan gäller alltså lämpliga maträtter.

Janolov
2005-05-27, 11:10
och kanske någon kolhydratskälla till? blir väldigt ickemättande och tråkigt annars

Ja, man kan ju ha kanske en brödbit till och dricka ett glas mjölk...

supremo
2005-05-27, 11:13
[1] Lagar mat hemma, ja, och [2] använder resten som matlåda. För att ytterligare förtydliga det hela så bör alltså maten lagas (se [1]), sedan delvis förtäras där hemma och slutligen inmundigas resten (se [2]) i form av "matlåda" på arbetsplatsen. Frågan gäller alltså lämpliga maträtter.
Mitt svar blir då, i princip vilken maträtt som helst.
Enligt mitt tycke går det att värma vilken slags mat som helst...

MyungChul
2005-05-27, 14:25
Men han vill ha tips på enkla(?), goda och framförallt NYTTIGA matlådor om jag förstått det hela rätt, förstår inte vad du vinner på att sitta och tjafsa.. *grr27*

Här kommer ett till kycklingrecept
1 port
150g kycklingfilé - stek
½dl matlagningsgrädde
25g gul lök - hacka, fräs
½ vitlöksklyfta - pressa
½ tomat - tärna
1 msk balsamvinäger
färsk basilika

Stek kycklingfilén. Under tiden så fräser du löken och vitlöken i lite olja. tärna tomaten. Blanda i grädden och vinägern. Låt koka upp, red om det behövs. Slå detta över kycklingen när den är klar.

serveras förslagsvis med ris

supremo
2005-05-27, 17:27
Men han vill ha tips på enkla(?), goda och framförallt NYTTIGA matlådor om jag förstått det hela rätt, förstår inte vad du vinner på att sitta och tjafsa.. *grr27*

Ja, och vad är då problemet med att föreslå att ta fram kokboken och laga på?

jakke
2005-05-27, 18:00
kan bjuda på dagens enkla låda.
ca 200g kasler som den är
+pasta
Smakar ju bra.