Visa fullständig version : Saltvatten i kyckling?
Det har man ju läst om men jag har nog tagit det med ro och tänkt att råkar man ut för det så lär man ju inte märka det ändå.
Men så igår så stekte jag upp en filé som var markant salt och hade en helt annan konsistens än vad kyckling normalt har..
Nån mer än jag som råkat ut för detta och är det saltvattensotyg som gör det här?
King Grub
2005-04-21, 10:10
http://www.slv.se/templates/SLV_NewsPage____11303.aspx
Men så igår så stekte jag upp en filé som var markant salt och hade en helt annan konsistens än vad kyckling normalt har..
Smakade den bättre eller sämre än "vanlig" kycklingfilé ?
Visst tjänar fjäderfäindustrin pengar på att tillsätta vatten i kycklingköttet. Men meningen är också att konsumenten skall få en saftig och lättuggad filé också ;)
Kan säga att det smakade åt helvete. Ska kolla upp den där påsen direkt när jag kommer hem och se om det står nåt.
Var mest nyfiken om det var det här som gjorde att den smakade ischligt eller om jag bara haft otur..
blir inte kylling idag iallafall..
King Grub
2005-04-21, 12:04
Vilket märke var det?
Tror det hette Toves, köpt på Vivo Superstore, ska definitivt kolla upp det hemma sen.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.