Visa fullständig version : hållbarhet på äggulor?
Hur länge håller sig äggulor i kylen?
Hurdå? Bara gulan eller?
Ja
Lite beroende på hur väl du förslutit vad de nu ligger i, men nån dag i alla fall, det tar upp lukt och smak från kylskåpet ganska lätt, så en omelett på äggulor som stått i ett glas i kylen i tre dagar brukar inte bli någon höjdare.
Njaa...jag skulle vara försiktig med att spara rå äggula.
Hela ägg är ju koncept på lång hållbarhet. Äggulan ligger skyddad längst in i ägget och är omgiven av ett starkt försvarsystem i äggvitan. Äggvitan är full av antikroppar och enzymer ( lysozymer ) som dödar bakterierna när de försöker krypa in till gulan.
Att ta bort detta skydd SAMTIDIGT som du via dina fingrar tillför nya bakterier till den oskyddade gulan är inte bra.
Frysa in gulan ? Nja.. fettet är känsligt och äggulan kan lätt härskna när den ligger fryst.
Alltså. Gör något med gulan direkt :eating:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.