Visa fullständig version : Fullkorns knäcke
Från Axa tror ja, 100 % fullkorn är det nåt att ha ?
Gi mässigt `?
TylerDurden84
2005-03-11, 11:44
Från Axa tror ja, 100 % fullkorn är det nåt att ha ?
Gi mässigt `?
Knäckebröd har i regel rätt högt GI (runt 90 skulle jag tippa), även om det är 100 % fullkorn.
är väl fullkorn i typ allt knäckebröd, brukar ju bara vara rågmjöl, salt och vatten, eventuellt jäst.
Har för mig gi var ännu högre på knäckebröd, 100-110 kanske, kika någonstans. Nu väger ju dock en skiva bara en 10-12 gram så det gör väl ingen större skillnad om man bara tar ett par skivor till maten.
lägger till lite, finns ju iofs typ "frukostknäcke" o annan skit som jag inte skulle associera med knäckebröd som är ljusare och har sesamfrön o grejer. Kavli hade något tunt som var lite annorlunda o gott, men falu rågrut är ju alltid bäst av någon anledning ;) (wasa sport är väl också ok men blir ju ännu mer fibrer.. beror väl lite på hur mycket sådana man redan får i sig. De stora typ leksands o grejer som är sådana runda brukar jag ju inte köpa så där vet jag inte)
TylerDurden84
2005-03-11, 11:52
är väl fullkorn i typ allt knäckebröd, brukar ju bara vara rågmjöl, salt och vatten, eventuellt jäst.
Många slänger gärna i lite vetemjöl på det med :D Men det kan stämma att det är över 100-sträcket. Jag tror det kan stå med på Pauluns GI-tabell!!
Knäckebröd har i regel rätt högt GI (runt 90 skulle jag tippa), även om det är 100 % fullkorn.
Jag vet att det har ett relativt högt GI, därför frågade jag. Jag vill gärna ha svar från nån som vet.
King Grub
2005-03-11, 13:12
Ja, GI:t är högt på allt knäckebröd. Sprött och lätt nedbrytbart. Men det är nyttigt i alla fall.
Ja, GI:t är högt på allt knäckebröd. Sprött och lätt nedbrytbart. Men det är nyttigt i alla fall.
okey.. Tack för svaret..
TylerDurden84
2005-03-11, 15:25
Då får du nog kolla tabeller där det står mer EXAKTA värden!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.