Visa fullständig version : Färdiggrillat?
Billy da Kid
2005-03-01, 20:58
Hittat smaskiga färdiggrillade kycklingfileér i affären som jag kan äta som godis *popcorn*
Per 100 g filé:
220 kcal
24 g protien
kolhydrat 1 g
Fett 3,5 g
Är väl hyfsat nyttigt va? Tänkte nu i deffsäsong?
/Kidden
King Grub
2005-03-01, 21:22
Hyfsat nyttigt? Det är kyckling. :) Mycket bättre proteinkälla är svår att hitta.
GrayHaven
2005-03-02, 10:59
Vad heter dom då?
Arnesson
2005-03-02, 11:42
Vad heter dom då?
Finns i flera olika märken. Brukar finnas några "finare" märken i stora ICA-butiker och dyl. (kanske i små med?) Sen brukar det finnas i lågprisbutiker, t ex LIDL, Willys, Netto.
Vet dock inte vilka trådskaparen äter :)
MyungChul
2005-03-03, 01:47
varför inte marinera och grilla själv? *screwy*
Pellefant
2005-03-03, 01:53
Per 100 g filé:
220 kcal
Skrivfel? Ska det vara 120 kcal kanske? mer rimligt...
Slartibartfast
2005-03-03, 07:40
varför inte marinera och grilla själv? *screwy*
Varför skulle man göra det när det finns färdiglagade? :confused:
Pellefant
2005-03-03, 23:50
LIDL-s tyska frysta färdiglagade smakar helt ok, 3-4 st, 500 gram för ca 25 kr.
LIDL-s tyska frysta färdiglagade smakar helt ok, 3-4 st, 500 gram för ca 25 kr.
Kanon! Alla andra färdiggrillade som jag har hittat i affärerna här är ju insmorda med smakförstärkare (E621). Eftersom att smakförstärkare är totalförbjudet i Tyskland så bör deras klassas som ätbara. :eating:
TheLoser
2005-03-04, 09:08
LIDL-s tyska frysta färdiglagade smakar helt ok, 3-4 st, 500 gram för ca 25 kr.
Är det bara micra och käka dem?
Kanon! Alla andra färdiggrillade som jag har hittat i affärerna här är ju insmorda med smakförstärkare (E621). Eftersom att smakförstärkare är totalförbjudet i Tyskland så bör deras klassas som ätbara
Finns det negativa konsekvenser av att äta E621?
TheLoser
King Grub
2005-03-04, 09:16
Finns det negativa konsekvenser av att äta E621?
TheLoser
http://www.bryngollie.freeserve.co.uk/E621.htm
Pellefant
2005-03-04, 10:20
Är det bara micra och käka dem?
Ja. Fast jag steker dem. Läste om någon som skivade dem och åt dem kalla som smörgåspålägg utan att värma dem, borde fungera, men skulle kännas lite läskigt ändå. ( pga min vana att alltid värma kyckling)
TheLoser
2005-03-04, 10:37
http://www.bryngollie.freeserve.co.uk/E621.htm
Det jag kommer fram till är att det finns risker med det vid stor konsumtion och att man bör undvika det även om mindre konsumtion inte är lika farligt, eller är jag helt ute och cyklar?
TheLoser
King Grub
2005-03-04, 10:38
Det mesta är farligt i fel doser; vid normal konsumtion är det säkert ingen fara, men det är inget jag skulle vilja inkludera i min dagliga kost.
MyungChul
2005-03-04, 11:35
Varför skulle man göra det när det finns färdiglagade? :confused:
1. för att det blir väldigt mycket godare?
2. för att det blir bättre för varje gång?
3. för att du kan få det billigare?
bara en tanke.. eller tre
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.