handdator

Visa fullständig version : Surimi Sticks


Scratch
2005-03-01, 18:44
Vad har ni att säga om ICA:s Surimi stics?

Vad är det för slags kolhydrater?

Pollock,vatten,potatisstärklelse,salt...

Prot 9
Kolhy 7,5
Fett 1

Prankie
2005-03-01, 18:45
Pollock,vatten,potatisstärklelse,salt...

Scratch
2005-03-01, 18:49
Pollock,vatten,potatisstärklelse,salt...

Besserwisser :D

Jashguim
2005-03-01, 19:07
Tror faktiskt att han försöker få fram svaret på din fråga...

Scratch
2005-03-01, 19:29
Tror faktiskt att han försöker få fram svaret på din fråga...

Ja om det är det han menar så sökte jag ett lite mer givande svar, klart att kolhydraterna kommer från potatisstärkelsen; det vet nog de flesta. Jag skrev dock vad för slags. Jag vill alltså veta Gi och om det är någon näring kvar, och om någon kanske har en åsikt om det är bra mat eller inte.

Men jag tror fortfarande att Prankie ville vara svensklärare för en stund :)

GrayHaven
2005-03-01, 20:41
varför har han gjort samma stavfel som du gjorde då isåfall *slap*

Scratch
2005-03-01, 21:28
varför har han gjort samma stavfel som du gjorde då isåfall *slap*

:em:

stefannn
2005-03-02, 10:51
som prankie skrev: Pollock,vatten,potatisstärklelse,salt...

kolhydraterna är stärkelse.. och således behöver du inte oroa dig för högt gi

King Grub
2005-03-02, 13:17
kolhydraterna är stärkelse.. och således behöver du inte oroa dig för högt gi

Stärkelse betyder inte lågt GI. Potatismos är också stärkelsebaserat, men har ett GI på 120+.

Nitrometan
2005-03-02, 16:19
Tacka vet jag pulvermos! Där kan man snacka om högt GI! :eating:

Scratch
2005-03-02, 16:26
Stärkelse betyder inte lågt GI. Potatismos är också stärkelsebaserat, men har ett GI på 120+.

Här kommer den rejäla King Grub och sätter rätsida på detta spektakel. Vad tycker du om dessa som proteinkälla i ett mål?

Någon som vet hur de smakar föresten? Goda?

stefannn
2005-03-02, 16:44
Stärkelse betyder inte lågt GI. Potatismos är också stärkelsebaserat, men har ett GI på 120+.
kan jag inte tror på sfåall är ju stärkelsen omvandlad och således inte längre någon stärkelse..

Metal_boy_
2005-03-02, 16:54
Stärkelse betyder inte lågt GI. Potatismos är också stärkelsebaserat, men har ett GI på 120+.

potatismos med köttbullar eller korv :eating: :eating: :eating: :eating:

King Grub
2005-03-02, 17:08
kan jag inte tror på sfåall är ju stärkelsen omvandlad och således inte längre någon stärkelse..

Omvandlad? Till vad?

T o m potatismospulver innehåller 67.4 g stärkelse per 100 gram vara, av 73.5 gram digererbara kolhydrater totalt.

Sammansatta och enkla kolhydrater är inte samma sak som långsamma och snabba.

sunkan
2005-03-02, 22:04
tycker att det smakar rätt ok...bara konsistensen som är lite knivig, vad kommar ni fram till?
Är det ett bra "mellanmål"? Hur högt är GI?

King Grub
2005-03-02, 22:05
Hur högt är GI?

Tror du på allvar att dessa sticks har genomgått GI-test? :)

sunkan
2005-03-02, 22:06
Tror du på allvar att dessa sticks har genomgått GI-test? :)
ja va fan vet jag? *screwy*

edit: är det jättehögt eller jättelågt då? nått ungifär måste ju gå å gissa fram...eller?

Jakobbus
2005-03-04, 06:42
Någon som vet hur de smakar föresten? Goda?
Dom ar forjavligt smarriga, om man tycker om lite seafood aktiga smaker iallafall. *popcorn*

Man and Machine
2005-03-05, 02:11
Sammansatta och enkla kolhydrater är inte samma sak som långsamma och snabba.


Generellt sett brukar väl enkla kolhydrater vara snabbare?
Undantagen är många men det är ändå vanligare att enkla är snabba än att de är långsamma?

Kan det vara så att de är tvärt om på de sammansatta?

Beast
2005-03-05, 02:35
Hur mycket lägre blir Gi´t på potatismos om man har det i kylen sen micrar det?

King Grub
2005-03-05, 07:01
Inga tester på saken.

King Grub
2005-03-05, 07:02
Generellt sett brukar väl enkla kolhydrater vara snabbare?

Nej; faktiskt inte. Det är ofta tvärtom, med stärkelsebaserade kolhydrater som raffinerade potatisprodukter, bröd, ris, osv högst upp på GI-listorna.

skaparn
2005-03-05, 10:08
Prot 9
Kolhy 7,5
Fett 1

Med tanke på att man brukar räkna GI på ett intag av 50 gram kolhydrater så får man trycka ganska ordentlig med sticks för ett eventuellt test (dryga 650 gram). Och eftersom det knappast är någons huvudkälla av kolhydrater så kanske det inte spelar så stor roll.