Visa fullständig version : Nyttigare recept på Ugnspannkaka?
Är det någon som har ett Nyttigare recept på Ugnspannkaka?
Blanda i lite havregryn och använd inte råmjölk.
(OBS: Har ej prövat dessa själv, så smakgarantier gives icke. Dock tycker jag att de ser helt OK ut.)
Morotspannkaka
50 g smält margarin
1 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
8 dl filmjölk
1 msk bakpulver
2 dl rivna morötter
1-2 ägg
olja och sesamfrö till plåten
Gör så här:
Vispa samman alla ingredienser.
Grädda på en oljad plåt med sesamfrön i 200 graders ugnsvärme i ca 30 minuter.
Låt stå och svalna något, skär i bitar.
Servera med sallad.
Spenatpannkaka
3 ägg
1 liter mjölk
5 dl vetemjöl
1 krm salt
500 g spenat
Gör så här:
Blanda ingredienserna och låt smeten svälla i ca 30 minuter.
Stek pannkakorna i margarin och servera grädde alternativt glass och sylt till.
Blåbärspannkaka
1 liter mjölk
5 dl mjöl
4 ägg
½ dl socker
½ tsk salt
Gör så här:
Vispa ihop ägg, socker, salt och hälften av mjölet.
Tillsätt resten av mjölet och vispa ihop.
Smörj stora långpannan, häll i smeten.
Strö över blåbär och lite soscker.
200 grader ca 20 minuter.
Låt svalna lite.
bicep_wannabe
2005-01-17, 23:17
Brukar säga att man ska kolla i viktväktarnas kokbok.. 95% av recepten är goda och då vet du exakt vad som finns i rätten (kol, prot, fett) Men annars ät en "riktgt" ungspannkaka och sen ha det i minnet.. Liten extra promenad sen istället?
Spenatpannkaka
3 ägg
1 liter mjölk
5 dl vetemjöl
1 krm salt
500 g spenat
Gör så här:
Blanda ingredienserna och låt smeten svälla i ca 30 minuter.
Stek pannkakorna i margarin och servera grädde alternativt glass och sylt till.
Ja, spenatpannkakan lät väldigt nyttig... Tills man serverade med grädde och glass :naughty:
Skyller väl på att serveringsförslag inte brukar räknas till själva receptet ...
Vet det, mn det lät så himmlans gott så att det nästan inte går att motstå =)
MyungChul
2005-01-18, 18:12
spenat och vispad grädde låter som biff med glass
Gjorde tunna pannkakor igår med enbart havre, mixade ihop havren med mjölk och äggvitor och lät smeten svälla en stund, reusultatet blev jättebra, antar att man bara behöver göra smeten tjockare för att få till en bra ugnspannkaka.
Mina tunna blev dock lite tjockare än vanliga men smakade kanon!
har du mängd, på receptet du använde?
Tyvärr har jag inget exakt recept, gick mest på känsla...
Detta var ungefärliga mått:
1,5 dl havre
2 dl mjölk
6 äggvitor
salt
Det var allt, stekte i smör, blev då tre ganska tjocka tunnpannkakor. Ta hela ägg om du känner för det och vill öka på näringsinnehållet, eller tillsätt vetemjöl om du känner för det.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.