Logga in

Visa fullständig version : Solrosbröd


Chandler
2005-01-03, 13:37
Köpte just bröd vid Lidl och undrar vad det kan tänkas ha för GI.

Ingredienser: Solrosfrön (30%), vetemjöl (20%), vatten, naturlig surdeg, krossade fullkorn av råg, maltextrakt (korn); sockerbetssirap, salt (0,9%), jäst, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror), lupinmjöl.

Det känns som om det börjar vara ganska nära det fullkomliga brödet. Eller?

Och ja, det smakar ganska gott också! :D

King Grub
2005-01-03, 13:53
75-80 kanske. För enbart brödet. Vad GI:t blir på måltiden som helhet går inte att säga. Och även mitt värde är en gissning; inga tester är gjorda.

Chandler
2005-01-03, 18:34
75-80 kanske. För enbart brödet. Vad GI:t blir på måltiden som helhet går inte att säga. Och även mitt värde är en gissning; inga tester är gjorda.

Det är just för enbart brödet jag menar. Jag brukar vanligtvis äta rivet fullkornsrågbröd (utan hela korn) och dess GI är 83. 30% solrosfrön borde ju sänka GI en hel del tycker man..