Visa fullständig version : Äggnudlar och GI
Jag vill veta vad ni anser att äggnudlar har för GI. Har letat i några tabeller och funnit väldigt olika siffror. Vad tror ni de ligger på?
Ingredienser: Vetemjöl, ägg, salt
Inget durumvete. Kokas 2 min eller läggs i varmt vatten 4-5 min.
Det kan nog oxå skilja rätt mycket från sort till sort. Men om GI blir lågt så är det på grund av ägget. Själva nudlarna har högt GI.
Det är ju en ganska liten andel ägg, 3-4% har jag för mig :(
Men goda och lättlagade är de.
King Grub
2004-11-19, 07:18
Runt 67-70 för 2-minuters äggnudlar.
Ref: Perry T, Mann J, Mehalski K, Gayya C, Wilson J, Thompson C. Glycaemic index of New Zealand foods. N Z Med J 2000; 113: 140-2.
Gäller detta med glukos som referens? Försökte hitta fullängdaren men det verkade inte som den var tillgänglig.
King Grub
2004-11-19, 18:14
Gäller detta med glukos som referens? Försökte hitta fullängdaren men det verkade inte som den var tillgänglig.
Nej, vitt bröd. Jag har fullängdsstudien, och på glukosskalan är GI:t runt 48.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.