handdator

Visa fullständig version : Potatis


Matte_Maiden
2004-10-31, 13:39
I SLV's tabeller finns det flera varianter på potatis; bland annat potatis, potatis kokt med skal och så vidare.

Om jag väger potatisen INNAN jag kokar den och EFTER att jag skalat den, ska jag då räkna det som "potatis"?

Påverkas II/GI om man kokar med/utan skal?

Det intressanta är att den kokta innehåller mer energi, är det för att potatisen avger vatten då den kokas?

Arnesson
2004-10-31, 13:44
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=31879&highlight=potatis+kokar

erk
2004-10-31, 14:27
Under kokningen reagerar ämnen i den råa potatisen (till energigivande ämnen), det är därför den får högre energiinnehåll.

Matte_Maiden
2004-10-31, 15:12
Under kokningen reagerar ämnen i den råa potatisen (till energigivande ämnen), det är därför den får högre energiinnehåll.

Det var inte samma förklaring som i den andra tråden. Är du säker på detta? :confused:

King Grub
2004-10-31, 15:16
Det var inte samma förklaring som i den andra tråden. Är du säker på detta? :confused:

Det var det väl visst? Läs z_bumbis svar en gång till.

Matte_Maiden
2004-10-31, 15:56
Det var det väl visst? Läs z_bumbis svar en gång till.
Oj! Såg inte det! :em:

erk
2004-10-31, 17:21
Det tydligaste tecknet på att en reaktion ägt rum borde nog vara just det man är ute efter, smak- och konsistensförändring.