Miranda
2004-10-28, 16:27
Jag undrar över en konstig sak. Jag brukar köra sojamjölk istället för komjölk i thé och på gröt (dock ej i kaffet... den blandningen rekommenderas EJ). Köper den sort som har minst kolhydrater och inget tillsatt socker av två olika märken. Men så häromdan råkade min älskade köpa fel sort åt mig... nämligen en snarlik variant som heter "+ calcium" men där de glömt skriva med stora bokstäver att den också innehåller "+ tillsatt rårörsocker"... Den tillsatta mängden socker är väldigt låg, 2% eller nåt, och den totala mängden kolhydrater uppgår fortfarande bara till typ 4 g/100 g, dvs mindre än komjölk! Ändå smakar den här sojamjölken så obeskrivligt sött så man tror det är typ O'boy med sojasmak man dricker... *spysmiley*
Hur kommer det sig att så lite socker/carbs kan smaka så sött? Och vad händer med GI och II? Jag gissar att II fortfarande är mycket lägre än mjölk eftersom det i mjölk väl är proteinet som är "snabbt"... eller hur var det Grub? Och vad det gäller GI så brukar det väl sägas att vanligt socker inte är så "farligt" (om man jämför med t ex vetemjöl)?
M
Hur kommer det sig att så lite socker/carbs kan smaka så sött? Och vad händer med GI och II? Jag gissar att II fortfarande är mycket lägre än mjölk eftersom det i mjölk väl är proteinet som är "snabbt"... eller hur var det Grub? Och vad det gäller GI så brukar det väl sägas att vanligt socker inte är så "farligt" (om man jämför med t ex vetemjöl)?
M