tegel
2004-10-19, 19:57
Det finns ju olika typer av protein, typ vassle, kassein och soja (finns säkert flera..) och de har olika upptagningshastighet. Så långt är jag med..förresten är upptagningshastigheten tiden det tar för proteinet att brytas ner till amonisyror som kan tas upp av kroppen?
I alla fall, vassle tas ju upp snabbast av kroppen, men hur snabbt tas t.ex. kassein upp? Beror naturligtvis säkert på induviduella förutsättningar osv.. men finns det något ungefärligt värde? Man vill ju ogärna lämna kroppen utan protein efter sitt pass, därför vore det intressant att veta när man ska se till att få i sig de olika portionerna av protein. Vassle direkt efteråt är ju givet men sen..?
I alla fall, vassle tas ju upp snabbast av kroppen, men hur snabbt tas t.ex. kassein upp? Beror naturligtvis säkert på induviduella förutsättningar osv.. men finns det något ungefärligt värde? Man vill ju ogärna lämna kroppen utan protein efter sitt pass, därför vore det intressant att veta när man ska se till att få i sig de olika portionerna av protein. Vassle direkt efteråt är ju givet men sen..?