Visa fullständig version : Vad kör ni på ostkakan?
Tänkte bara höra om någon har några bra tips på vad man kan ha på sin ostkaka?
själv kör jag min kall.. au naturell.. eller med ett fint lager lätt-messmör på!!
är det "okej" ur alla olika synpunkter att köra med messmör på.. GI?? II?? är det nyttigare att ta det på än att köra med sylt eller lågkalorisylt? eller är en klick lågkalorisylt bättre? för messmör innehåller väl rätt mycket kolisar. men kanske är så bra sådana så man inte ska oroa sig.. har inga mängder på. utan tar och brer på ett litet lager bara. fint..
Herkulez
2004-10-19, 17:49
kör på sylt, lägg ner den ÖVERDRIVNA II nojjan tills du ska tävlingsdieta =)
Hemkokt körsbärsylt, bättre blir det inte.
Det var tydligen någon (o)pålitiker som motionerade om att ostkakan skall bli sveriges nationalrätt :D.
Jag kör med jord- eller drottningsylt.
fan nu blev jag sugen...
/adde
Kossa Mu
2004-10-19, 18:15
Kör den helt naturell och kall, men det beror mest på att jag inte har någon sylt hemma och det känns inte motiverat att köpa hem det för ostkakans skulle.
dom få ggr det blir så ska det självklart vara grädde och valfri sylt till :eating: :hbang: :love:
äh.. har ingen överdriven noja över nåt..
ne men kul att VETA.. om det är "bättre" att smeta på lite lättmessmör än att slänga på en sockerstinkande slev sylt?!
King Grub
2004-10-19, 18:38
Både II och GI på både lättostkaka och messmör är lågt...
...men fy för den sure för messmör på ostkakan. Messmör är gott i sig och på bröd.
Naturell eller med sylt skall det vara.
ne fan messmör är fan så j*vla gott på ostkakan.. sylt har man käkat till så jävla mycket under hela sitt liv.. trött på det
Mammas blåbärssylt :eating:
Hej!
Vad betalar ni för er lättostkaka? Skadar inte om ni skriver vart ni handlar den också, söker lite tips nämligen. Konsum sucks när man vill :eating: ostkaka
//Micke
ivandrago
2004-10-19, 20:02
naturell kall.. tror det billigaste jag sett var 15kr på willys för en lättostkaka
fan den är inte så j*vla dyr.. minns tyvärr inte vad jag betalade för den men ska kolla nästa gång.. var och köpte 4 st idag.. och köpte även lite lågkalorisylt.. ska se hur den smakar.. för det priset hoppas jag den är jävligt god. :D vad är GI på sådan egentligen?
köper frödinge lättoskaka kostar 15 spänn här...
använder ytterst lite med hallonsylt till den. skall dock test expremintera med att värma den lite och använda andra grejjer till.. hmm, återkommer med resultat :thumbup:
jo.. fan jag borde inte va så tråkig.. borde prova att värma den nån gång snart igen.. man blir så jävla inskränkt efter ett tag.. men ska iaf prova me lågkalorisylten.. i might like it.. men messmör är grejer det på ostkakan..
Ugnen är bäst om du ska värma den, det framhäver mandelsmaken ganska mycket. Kan dock tycka att den kan upplevas som lite "stark" i smaken, men det är nog bara när man äter för mycket. Har du ont om tid eller är lat så funkar ju micron bra, men den blir lite vattnigare.
ne kall ska den va.. provade varm idag men jag gillar den nog bättre kall.. den är lite "fastare" då. och det gillar jag.. körde lite hallon-lågkalorisylt. men messmör blir det nog i fortsättningen.. får prova sylten på gröten istället.. se hur den funkar där.. köpte lingonsylt också som jag "förut" konsumerade till typ alla dagens mål. denna gudomliga syltsmak är sååå god.. på tamefan allt : P
ceflower
2004-10-20, 02:21
Lingonsylt sötad med aspartam måste vara det näst äckligaste man kan ha till gröten.. finns bara en sak som är värre och det är exell vassle i vatten. fy bövelen, ska aldrig mer äta gröt med proteshake :furious:
Chrilleman
2004-10-20, 10:53
Jag brukar blanda kesella (lätt) och protec (plus lite mjölk för att få en lagom konsistens) och ha på ostkakan. Supergott.
En burk kesella och ca 40 gram protec ger en bra smak.
Jag brukar blanda kesella (lätt) och protec (plus lite mjölk för att få en lagom konsistens) och ha på ostkakan. Supergott.
En burk kesella och ca 40 gram protec ger en bra smak.
Hyfsad proteinbomb iaf :)
Bigbulka
2004-10-20, 12:13
Mmmmm... vanlig ostkaka med grädde och jordgubbssylt..smaskens :eating: får bra tryck i kroppen av det :bpump:
ceflower
2004-10-20, 16:24
Mmmmm... vanlig ostkaka med grädde och jordgubbssylt..smaskens :eating: får bra tryck i kroppen av det :bpump:
Testa att skölja ner det med en pizza! :booty:
Hemlagad blåbärs- eller rabarbersylt. Ibland glass.
s_himself
2004-10-20, 16:43
En anna bor ju så gott som granne med frödinge mejeriet :D 4-5 mil ungefär.. man kankse kan köpa det lite billigare där, slippa mellanhänder och sånt drabbel :rolleyes:
Messmör funkar säkert hyffsat, kolasmaken är galet god.
Brukar ha messmör på havregrynsgröten
Tänkte bara höra om någon har några bra tips på vad man kan ha på sin ostkaka?
själv kör jag min kall.. au naturell.. eller med ett fint lager lätt-messmör på!!
är det "okej" ur alla olika synpunkter att köra med messmör på.. GI?? II?? är det nyttigare att ta det på än att köra med sylt eller lågkalorisylt? eller är en klick lågkalorisylt bättre? för messmör innehåller väl rätt mycket kolisar. men kanske är så bra sådana så man inte ska oroa sig.. har inga mängder på. utan tar och brer på ett litet lager bara. fint..
Tycker det är så j-kla sött så jag har inget på..
HookersUnited
2004-10-20, 20:18
Jag tycker att det är gott nog som det är :eating:
Gärna med ett stort glas kall mjölk till!
Messmör funkar säkert hyffsat, kolasmaken är galet god.
Brukar ha messmör på havregrynsgröten
du med?!? skitgott på havregrynsgröten.. hade slut på banan.. och kände att sylt är inte så gott på just havregrynsgröt.. så smetade på en klick messmör.. skitgott
Metal_boy_
2004-10-21, 10:49
som den är ..kall med kall cola lightn att dricka till...har jag nått på så brukar det vara grädde
du med?!? skitgott på havregrynsgröten.. hade slut på banan.. och kände att sylt är inte så gott på just havregrynsgröt.. så smetade på en klick messmör.. skitgott
Mmm speciellt kolasmaken! Bryter skitfint med mjölken! :)
userfriendly
2004-10-21, 14:40
haha, ASPARTAM
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.