handdator

Visa fullständig version : Sojabönor eller solrosfrön?


Mac
2004-10-11, 11:58
-:SORRY.- råkade visst posta i fel avdelning.. :em:

Jag hade tänkt göra en egen müsli, jag har hört att man ska undvika fett till frukost men jag hade tänkt att ha antingen sojabönor eller solrosfrön i müslin...frågan är då - Kommer mu¨slin att innehålla för mycket fett för att användas till frukost eller vad säger ni?

2 - Vilken av dessa skulle ni använda i müslin och hur mycket?

3 - müslirecept - nånting som ni skulle ändra på?

500g havregryn
300g grynblandning
100g fiberhavregryn
ca 100g rågkross
1/2 dl kruskakli
Torkad frukt (äpple,aprikoser,katrinplommon och päron) ca 200g
en massa kanel (fin malen)
en massa kardemumma (fin malen)

blanda ut detta på en stor plåt och stänk över 6-8 msk vatten, sätt sedan in i ugnen i 15-20min på 225 grader.

Låt stå och svalna häll sedan över i lufttät bunke, blanda sedan i loppfrön ca 5-6 msk och 1 vanlijstång. SKAKA OM och :eating:

King Grub
2004-10-11, 13:07
Jag hade tänkt göra en egen müsli, jag har hört att man ska undvika fett till frukost

MÄTTAT fett.

Mac
2004-10-11, 14:21
okok......... vilket är bäst sojabönor eller solrosfröna?

Bodylotion
2004-10-11, 14:23
okok......... vilket är bäst sojabönor eller solrosfröna?


Äh..kör hasselnötter istället. Både bönorna och fröna e rostade.

King Grub
2004-10-11, 14:25
Både bönorna och fröna e rostade.

Det är ju bara bra.

Mac
2004-10-11, 14:28
jag tål inte nötter.. :)

är det nått speciellt märke som är prisvärda och bra.........vilken av dessa 2 skulle ni rekommendera? är de nån större skillnad på dem?

Bodylotion
2004-10-11, 14:29
Det är ju bara bra.


Just. Forgot. Jag e såjäkla inne på paleolitisk kost så det går ut över det vanliga tänket... Killen ska ju rosta müslin ändå.. Ok, då är väl ändå solrosfröna bäst.

aliquis
2004-10-11, 18:30
sojabönorna ger mer protein o mindre fett, men om de passar i müsli vet jag inte, knaprigt blir det ju iaf.

solrosfrön skulle jag inte välja, men finns väl en hel del mineraler i dem.

jag skulle hellre köra på hasselnötter, mandel och valnötter, solrosfrön har väldigt mycket omega6 och nästan inget omega3, valnötterna har bättre fettsammansättning. Hasselnötter innehåller massor med e-vitamin och mandel är nyttigt överlag.
Pumpakärnor skulle funka med.

Mac
2004-10-11, 19:17
varför inte solrosfrön?

Max
2004-10-11, 21:35
Jag vill slå ett slag för solrosfröna. Dom är godare, innehåller också en hel del e-vitamin, precis som hasselnötterna, och mättat fett är det ju inte fråga om även om balansen mellan fettsyrorna inte är perfekt. Ta det du gillar bäst, båda alternativen är ju nyttiga.

Bodylotion
2004-10-11, 21:46
Jag vill slå ett slag för solrosfröna. Dom är godare, innehåller också en hel del e-vitamin, precis som hasselnötterna, och mättat fett är det ju inte fråga om även om balansen mellan fettsyrorna inte är perfekt. Ta det du gillar bäst, båda alternativen är ju nyttiga.


:) Bra talat. Indianugh!

aliquis
2004-10-11, 21:51
varför inte solrosfrön?
Mättade fettsyror 11-15 %
Palmitinsyra 4-6 %, stearinsyra 2-4 %.
Enkelomättade fettsyror 20-30 %
• Omega 9: Oljesyra 18-40 %.
Fleromättade fettsyror 63-70 %
• Omega 3: Linolensyra: upp till 1 %
• Omega 6: Linolsyra 57-70 %

därför.