Visa fullständig version : salmonella i frysen
Fugitive
2004-08-12, 15:56
Dör salmonellabakterier i frysen?
Jag vet att de dör vid 60-80 graders värme men de lär ju va ganska döda om man köper fryst kyckling t.ex?
Bara en fundering jag har :)
King Grub
2004-08-12, 16:00
Salmonellabakterien kan överleva ett par månader i frysen.
Fugitive
2004-08-12, 16:03
Salmonellabakterien kan överleva ett par månader i frysen.
:eek: Fifan! Sega rackare de där ;)
har hört att de går in i sömnstadie/ide i kyla men borde de inte finnas en kall gräns för va de klarar av oxå eftersom de finns en varm-gräns? då skulle man ju kunna öka kylan i frysen ett tag för o va på den säkra sidan om man köpt kyckling tex. från nån skummis affär..
Nej, nej, nej !
Salmonella och alla andra bakterier klarar av en djupfrysning. Desto kallare desto bättre eftersom vattnet ligger fullständigt fruset vid -24 och där under.
Parasiter, dynt och andra "större" djur dör däremot i frysen på 14 dagar.
de va synd! men nu fick man iaf den funderingen ur världen.. :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.