Logga in

Visa fullständig version : GI på MicroGröt


Jakobbus
2004-08-05, 21:23
Nån som vet GI:t på vanlig axa havregryn som man blandar med vatten och kör in i micron 2 minuter? Skiljer det sig mycke från "kastrullgröt"?

King Grub
2004-08-06, 06:16
Det beror på grynen också - en påse är inte den andra lik - men 85-100 kanske.

Jakobbus
2004-08-06, 09:36
åh jag som trodde det var så jävla bra :cryout:

swiftin
2004-08-06, 09:45
GI är inte allt! Antagligen blandar du gröten med mjölk och då sjunker GI:t.

edit: det totala GI lär bli högre, eftersom du får i dig mer kolhydrater, men "genomsnittsGI:t" blir lägre.

King Grub
2004-08-06, 09:51
åh jag som trodde det var så jävla bra :cryout:

Spendera två extra minuter och koka i kastrull.

Jakobbus
2004-08-06, 10:24
det totala GI lär bli högre, eftersom du får i dig mer kolhydrater, men "genomsnittsGI:t" blir lägre.

Hmm... va??

Jakobbus
2004-08-06, 10:27
Spendera två extra minuter och koka i kastrull.
Vad kommer man ner på i GI värde då?

MVH Jakob

Grahn
2004-08-06, 10:39
Kastrull eller kasta i lite psylliumfrön, eller båda.

King Grub
2004-08-06, 10:48
Vad kommer man ner på i GI värde då?

MVH Jakob

65-70.

bubbleman
2004-08-06, 12:58
Nu när vi ändå snackar GI på gröt, vad kan mannagrynsgröt ha för GI? Har inte hittat någon tabell men det borde ju vara lågt tycker man ju...

King Grub
2004-08-06, 14:03
Nu när vi ändå snackar GI på gröt, vad kan mannagrynsgröt ha för GI? Har inte hittat någon tabell men det borde ju vara lågt tycker man ju...

Lågt, men det beror på mjölken, inte grynen.

kampsporttjej
2004-08-06, 20:17
om man micrar gröten i 5 minuter då?

King Grub
2004-08-06, 20:26
De vattenlösliga, GI-sänkande fibrerna tränger inte ut på samma sätt i micro. Lustigt nog kan micrad gröt få högre GI än okokta gryn. Detta fenomen är ännu utan förklaring, men antas bero på förändringar i kolhydraternas struktur på något sätt.

Grahn
2004-08-06, 20:28
De vattenlösliga, GI-sänkande fibrerna tränger inte ut på samma sätt i micro. Lustigt nog kan micrad gröt få högre GI än okokta gryn. Detta fenomen är ännu utan förklaring, men antas bero på förändringar i kolhydraternas struktur på något sätt.

Intressant, trodde bara det berodde på den kortare koktiden. Hmmm ja där ser man.