handdator

Visa fullständig version : Kyckling - Popcorn?


Frantic
2004-07-28, 21:50
När jag värmer mina kycklingfileer i micron så börjar det allitd "poppa" och fräsa rejält" Ibland tror jag nästan micron ska explodera.... Vad beror detta på?

OBS: Det här är när de redan är tillagade och jag ska värma rester!

emlo
2004-07-28, 22:32
Ingen aning! Men jag har samma problem när jag värmer lever. Inte helt sällan resulterar det hela i en lokal explosion. Och nog för att lever är gott, men sprängd lever är jobbigt värre. *yacka*

Iofs blir det ju inte lika intensiva explosioner om man värmer mindre bitar. men skall man behöva hacka all mat som skall värmas i micron..? :confused:

Sverker
2004-07-29, 07:17
En mikro värmer mycket ojämt. Du får helt enkelt lokal överhettning på vissa ställen så att vattnet i kycklingen börjar koka just där. Detta samtidigt som den kanske bara är ljumen på andra ställen.

Bättre att i halvtid röra om lite eller snurra talriken ett 1/4 varv.

emlo
2004-07-29, 12:37
Aha, helt logiskt alltså. Har en snurrande platta själv, men den gör uppenbarligen inte så mycket nytta...

Diana
2004-07-29, 15:49
ja tycker de e klart värst me den färska kycklingfileerna, de blir grovrengöring av micron efteråt, och ändå ska ju de färska va MINDRE vattenpumpade än de frysta(som ju beter sej lungt och sansat i micron..)
:)

aliquis
2004-07-29, 17:11
Ett annat alternativ lär ju vara lägre effekt så värmen hinner sprida sig?

highiq
2004-07-29, 17:29
Kör man på full effekt kan det nog hända intressanta saker med kycklingen och i vissa fall lever :laugh:

Uppvärmd kyckling i micro tenderar att bli torr och oaptitlig, ett alternativ kan vara att planera eventuella rester (överskott) så man steker dessa på lägre värme, då går det utmärkt att köra dem i stekpannan igen direkt från frysen.

Eller så slår man in fileerna i aluminiumfolie tillsammans med olivolja och en skivad citron och värmer i ugnen...

Tolkia
2004-07-29, 21:44
Har en snurrande platta själv, men den gör uppenbarligen inte mycket nytta...
Du anar inte hur det blir i en ugn UTAN snurrande platta ... :D Uppvärmd kyckling i micro tenderar att bli torr och oaptitlig...
Värm alltid med "microlocket" på; snabbare och i viss mån jämnare uppvärming, ingen torkad skorpa à la skolbespisningspotatis, inget kladd på microns väggar och tak. Har man inget microlock finns de på Ica/Konsum för en billig penning; en investering väl värd priset.