Visa fullständig version : Räkor
Någon vänlig själv som har ett hum på hur mycket rent räkkött man får ut av 1000 g oskalade räkor? Eller någon annan mängd oskalade?
Har ingen matvåg och har funderat ett tag på detta då jag äter en hel del räkor.
King Grub
2004-07-22, 14:43
Man får ungefär 40% av ursprungsvikten kvar när de små gynnarna är skalade. Rensförlusten är alltså på oekonomiska 60%!
Originally posted by King Grub
Man får ungefär 40% av ursprungsvikten kvar när de små gynnarna är skalade. Rensförlusten är alltså på oekonomiska 60%!
Svindlande siffror du satt inne med Grub! Är inte bättre än att man för börja käka varannan oskalad! :D
King Grub
2004-07-22, 15:02
Frysta, färdigskalade blir betydligt billigare. Synd bara att smakar så vattnigt.
bubbleman
2004-07-22, 19:49
Räkor är mycket underskattade...
Gäller inte man blir vad man äter när det gäller räkor eller? :angel:
O vem vill vara en räka igentligen ?
datorjaevel
2004-07-22, 23:47
räkor är en väldigt fin proteinkälla, nästan helt obefintlig på kolhydrater och fett också. Dock är det priset som ställer till det (studerande), och själv så skulle ja rekommendera skalade räkor pga av ganska självklara anledningar (pris, tidssparandet framförallt). Räkor och ägg ojojoj!
Et räktipps är att kolla på coop forum, där har jag nyligen hittat 5- kilos lådor för runt 90 spänn :smokin:
Man and Machine
2004-07-23, 16:29
Hur är dom räkorna? Om vi utgår ifrån 40% blir mat så innebär det det ju 100 gram á 4,50:-. Perfekt för oss snåla medliten pluska :D
Tyckte dom var goda, smakade precis andra djupfrysta oskalade räkor tex. pandalus eller ICA. Dom heter greenland Prawns och ligger i en blå kartonglåda.
Nitrometan
2004-07-23, 18:54
Jag har köpt skalade och styckfrysta tigerräkor i en fiskaffär...
Ruskigt gott. Man kan t.ex. ha dem på spett att grilla nu på sommaren. :eating:
För de som bor längs västkusten är räkorna inte så dyra. Men framför allt är de färskare och godare där.:eating:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.