Rataxes
2004-07-14, 11:45
Morsan bakade några sådana här idag.
Nöttoppar
3 dl hasselnötter (nermalda förstås)
1.5 ägg
3/4 dl socker
1.5 msk vetemjöl
Blev 30 st småkakor av detta. Mycket goda sådana kan jag tillägga. Vad småkakor beträffar måste väl de här vara rätt nyttiga? Undrar mest om det nyttiga fettet i nötterna förstörs när man gräddar dem, 15 min i 175 grader.
Hon använde även fruktsocker istället för vanligt socker. Vad är det för skillnad på vanligt strösocker och fruktsocker förutom lite lägre kolhydratkoncentration? Lägre GI?
Nöttoppar
3 dl hasselnötter (nermalda förstås)
1.5 ägg
3/4 dl socker
1.5 msk vetemjöl
Blev 30 st småkakor av detta. Mycket goda sådana kan jag tillägga. Vad småkakor beträffar måste väl de här vara rätt nyttiga? Undrar mest om det nyttiga fettet i nötterna förstörs när man gräddar dem, 15 min i 175 grader.
Hon använde även fruktsocker istället för vanligt socker. Vad är det för skillnad på vanligt strösocker och fruktsocker förutom lite lägre kolhydratkoncentration? Lägre GI?